Az iPhone főtervezője lehet a Ferrari következő főnöke

2020 / 12 / 13 / Bobák Áron
Az iPhone főtervezője lehet a Ferrari következő főnöke
A Reuters olasz sajtóértesülésekre hivatkozva arról ír, hogy Louis Camilleri váratlan lemondása után Jony Ive is esélyes az olasz autógyártó vezérigazgatói posztjára.

Ive neve elsőre meglepőnek tűnhet, hiszen bár éveken keresztül dolgozott a világ legértékesebb cégénél vezető pozícióban, és az Apple vezető tervezőjeként az iPod, az iPhone és az iPad sikerében is elévülhetetlen érdemeket szerzett, az autógyártáshoz semmilyen szálon nem kötődik. Ez viszont nem is alapkövetelmény a Ferrarinál, a pénteken váratlanul lemondott Camilleri például a Philip Morris vezérigazgatójaként lett az autógyártó első embere Sergio Marchionne 2018-as halála után.

Ahogy az történni szokott, Camilleri távozása után elkezdtek röpködni a nevek, hogy ki lehet az új CEO, Ive mellett az Apple gazdasági igazgatójának, Luca Maestrinek és a Vodafone korábbi vezérigazgatójának, Vittorio Colaónak a neve is felmerült, bár utóbbi pletykát a Reuters szerint a Colaóhoz közel álló forrás "alaptalannak" nevezte.


Jony Ive, és az Apple vezérigazgatója, Tim Cook, az iPhone Xr bemutatóján, 2018-ban (Fotó: Apple)

Ami Ive-t illeti, az Apple fődizájnere tavaly hagyta ott a vállalatot, és LoveFrom néven saját céget alapított. A LoveFrom októberben jelentette be, hogy megállapodást kötöttek az Airbnb-vel, amelynek keretében Ive cége a szállásmegosztó szolgáltatás "termékeinek és szolgáltatásainak új generációjának kidolgozásában" fog segíteni.

Az biztos, hogy bárki is lesz a Ferrari új főnöke, nem könnyű örökséget vesz át, mert bár a közúti autóik eladásai Camilleri alatt emelkedtek, és a cég részvényárfolyama is jelentősen nőtt, a forma-1-es csapat idén az elmúlt évtizedek legnagyobb válságát élte át: a bajnokságban mindössze a hatodik helyen végeztek a konstruktőrök között, ennyire rossz eredményre pedig kereken negyven éve nem volt példa Maranellóban.

(MacRumors, Borítókép: Apple)

Kapcsolódó cikkek a Rakétán:

Jony Ive vezető designer elhagyta az Apple-t A nagy vállalati sikertörténetek idővel lecsengenek és az őket létrehozó varázslók új kihívások után néznek.

Már nem az Apple a világ harmadik legnagyobb mobilgyártója Az Apple-t rosszul érintette az új iPhone bemutatásának elhalasztása, a Huawei hatalmasat zuhant.

Nagyon furcsa balesettel indult az önvezető autóknak rendezett versenysorozat első szezonja Vigyázz, kész, fal!


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Már készítik a terepet Bill Gates nátriumhűtésű atomreaktorának
Már készítik a terepet Bill Gates nátriumhűtésű atomreaktorának
Wyomingban üzemel majd a nátriumhűtésű gyorsreaktor, amit Bill Gates 2008-ban alapított cége, a TerraPower fog felépíteni. A létesítmény az üzletember szerint az eddigieknél biztonságosabb és hatékonyabb lesz, a hozzá tartozó energiasziget konstrukcióját pedig hamarosan el is kezdik, pedig az engedélyeket az atomreaktorra még nem kapták meg.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.