Az iPhone-ok legizgalmasabb újdonsága a "dinamikus sziget"

2022 / 09 / 08 / Pőcze Balázs
Az iPhone-ok legizgalmasabb újdonsága a
Az Apple szokásos szeptemberi eseménye igazán nagy meglepetéseket nem tartogatott. Aprót frissültek a sima iPhone-ok, eggyel nagyobbat a Prók, és mostantól nem csak kósza híresztelés a hatalmas Apple Watch, ahogyan a megújult AirPods Pro sem.

Mint mindig, most is pletykák sora előzte meg a szórakoztatóelektronikai világ egyik legfontosabb termékbemutatóját. Az extrém sporthoz tervezett Apple Watch-tól a nagyobb iPhone-on át a műholdas hívásokig sok mindenre számítottak az elemzők, és nem tévedtek igazán nagyot. Kezdjük az iPhone-okkal. A soron következő alap modell, az iPhone 14 nem sokat változott tavalyhoz képest: ugyanúgy néz ki és szinte ugyanaz a csip dolgozik benne. Ami újdonság, hogy frissítettek az egyik hátsó lencséjén, ahogyan az előlapin is, valamint a mobil képes érzékelni, ha autóbalesetet szenvedünk, illetve Amerikában még műholdas segélykérésre is alkalmas.

Az idei legfontosabb változás, hogy az iPhone-nak már nem kistestvére, hanem nagytestvére van: a megszűnő Mini helyett visszatért a Plus modell. Ez gyakorlatilag ugyanazt tudja, mint az iPhone 14, csak 6,1 hüvelykes helyett 6,7 hüvelykes képernyője van, így az akkumulátorideje is valamivel jobb. A beugró iPhone 14 és 14 Plus ára 449 990, illetve 499 990 forint.

Az újdonságok már a Próban vannak

Ezzel szemben az Apple eggyel bátrabban és izgalmasabban nyúlt hozzá a 14 Próhoz és Pro Maxhoz. Az előlapjukon lévő kis fekete bevágás, a kamerát és más érzékelőket elrejtő "notch" átalakult: egy pirula formájú folt lett belőle, amely nem illeszkedik közvetlenül a kijelző tetejéhez. Az Apple dizájnerei "dinamikus szigetet" csináltak belőle, ami azt jelenti, hogy az apró fekete terület meg tud nőni, hogy itt lássuk animálva megjelenni a bejövő hívásokat, a beérkező értesítéseket, illetve vezérlő elemeket.

Emellett a Prók kijelzője mostantól állandóan be lesz kapcsolva, nem kell felemelnünk a készüléket, hogy lássuk az időt és az értesítéseket - ez Android mobilokon már hosszú ideje szinte alapfelszereltség. Az új képességekhez új csip és új hátsó lencse is jár, 569 990 és 629 990 forintért.

Nem csak az iPhone-oké a világ

Az Apple a telefonjai mellett az óráit is megújította, nagyjából úgy, ahogyan arra számítani lehetett. A legfontosabb, hogy kihoztak egy hatalmas, 49 mm-es, extrémsportokhoz kifejlesztett, titántokos modellt. Az Apple Watch Ultra másfél napig bírja akkumulátorral, még precízebb a GPS-e, van rajta egy testreszabható plusz gomb, viszont 419 990 forintba kerül. Ez elsőre, és valószínűleg másodikra is rengetegnek tűnik, de az így már talán konkurensnek tekinthető Garminnál másfélszer ennyiért is tudunk órát venni, ha nagyon szeretnénk.

A hagyományos Apple Watch a nyolcadik generációjához ért, nem sokat változott tavalyhoz képest, de már hőmérő is helyet kapott benne a menstruációs ciklus követéséhez. Az iPhone-ok ütközésdetektálása szintén elérhető a 209 990 forintos készülékben. A legizgalmasabb hír talán, hogy a belépő szintű, ennél nyolcvanezer forinttal olcsóbb Apple Watch SE is kapott egy frissítést, bár EKG-t és véroxigénszint-mérést persze nem. Az Apple népszerű, zajszűrős fülhallgatója, az AirPods Pro pedig az ígéretek szerint mostantól kétszer olyan jól zárja ki a fülünkből a külvilágot, 124 990 forintért.

(Fotó: Apple)

Régi adósságokat törleszt idén az Apple, több fontos bejelentést tettek A testre szabható nyitóképernyőre és az utólag szerkesztő iMessage-ekre már hosszú ideje vártak az iPhone-tulajdonosok, de az iPadek, a Mac-ek és az Apple Watch-ok is frissülnek.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Egykerekű elektromos gördeszkákat hívnak vissza az USA-ban négy haláleset miatt
Egykerekű elektromos gördeszkákat hívnak vissza az USA-ban négy haláleset miatt
A Onewheel elektromos gördeszka gyártója minden termékét visszahívja, ami 300 ezer önkiegyensúlyozó elektromos gördeszkát jelent az Egyesült Államokban. Az eljárás oka a 2019 és 2021 között történt négy, halállal végződő baleset.
Lezajlott az első, óceánon átívelő hologramtalálkozó
Lezajlott az első, óceánon átívelő hologramtalálkozó
Három nagy telekommunikációs cég munkatársai megtartották az első transzatlanti hologrammeetinget 5G kapcsolat segítségével.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.