Az Oppo arcon hordható okosasszisztense a kiterjesztett valóság új dimenzióját nyitja meg

2024 / 02 / 27 / Bobák Zsófia
Az Oppo arcon hordható okosasszisztense a kiterjesztett valóság új dimenzióját nyitja meg
Az Oppo AR-szemüvege a cég saját fejlesztésű AndesGPT chatbotjának segítségével kommunikál a felhasználóval és oldja meg problémáit.

Az Oppo az idei barcelonai Mobil Világkiállításon (MWC) leplezte le legújabb AR-szemüvegét, amelyet a cég assisted reality eszköznek hív, ezzel is hangsúlyozva, hogy már nem csak a valóság kiterjesztése, hanem a mesterséges intelligenciára alapozott funkciók integrálása a lényeges szempont a mai okoseszközök terén. Az Air Glass 3 a harmadik az AR-szemüvegeik sorában, bár csak prototípus formájában létezik és egyelőre nem is tervezik piacra dobni. A szemüveg fő célja, hogy bemutassa azokat a lehetőségeket, amelyek az okosszemüvegek előtt nyitva állnak és amelyekben egyre nagyobb szerepet fog játszani az MI integrálása.

A kiterjesztett valóság szemüvegek használhatóságának szempontjából kulcsfontosságú, hogy az eszköz méretben és kinézetben is minél jobban hasonlítson egy valódi szemüvegre, mivel ezeket a típusú okoseszközöket a felhasználók kültéren gyakrabban hordják, mint mondjuk a nem kifejezetten utcai használatra tervezett VR-sisakokat. Az Air Glass 3 esetén első látásra elmondható, hogy többé-kevésbé sikerült ennek a feltételnek megfelelő modellt létrehozni és a leírás szerint az eszköz súlya is csak 50 gramm, így nem okoz problémát a hosszan tartó viselése. A szemüveg okostelefonra csatlakoztatva használható és a szárban elhelyezett vezérlő érintésével működtethető, ezzel lehet egyszerűen előhívni az MI chatbotot is, amennyiben azt előtte a mobilos applikációban megnyitottuk. A digitális asszisztens mögött az Oppo saját fejlesztésű AndesGPT rendszere bújik meg, amelyet tavaly novemberben mutattak be a cég fejlesztői konferenciáján. A nagy nyelvi modell segítségével egy hangasszisztenssel kommunikálhat a felhasználó, ha a feladatai megoldásához szüksége van rá, így a kiterjesztett valóság még egy 'dimenzióval' bővül.

Az Oppo az Air Glass 3 mellett más területeken is előtérbe hozza a mesterséges intelligencia rendszerek alkalmazását és a tervek szerint számos termékbe integrálják majd a generatív MI funkciókat. A mesterséges intelligencia pedig még egy formában megjelenik majd a készülékekben: a Microsofttal való együttműködés keretében a nemrégen megjelent Copilot virtuális asszisztens segítségét igénybe vehetik a felhasználók a tartalomgyártás, fordítási munkák és keresések során.

(Fotó: Oppo)


Egy vasúttársaság legújabb dolgozója egy óriás robotavatár
Egy vasúttársaság legújabb dolgozója egy óriás robotavatár
Betartja két évvel ezelőtti ígéretét a vasúttársaság és munkába állítják a robotot, aminek fő feladata, hogy a felsővezetékeket javítsa.
Elképesztően néz ki a videoklip, amit szinte teljes egészében generatív mesterséges intelligenciával készítettek
A zenét, a dalszöveget és magát a videót is generatív MI-vel hozták létre - de a végeredményen ez egyáltalán nem látszik.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.