Az Oppo kigördíthető kijelzős telefonja is tölthető lesz a távolból

2021 / 02 / 23 / Bobák Áron
Az Oppo kigördíthető kijelzős telefonja is tölthető lesz a távolból
Az Oppo tavaly novemberben rántotta le a leplet a feltekerhető kijelzővel érkező telefonjáról, aminek hivatalos bemutatási dátuma egyelőre még nincs, de napról-napra egyre futurisztikusabbnak tűnik.

A sanghaji Mobil Világkiállításon a kínai gyártó ugyanis újabb információkat osztott meg a telefonról, amiből kiderült, hogy a Xiaomihoz hasonlóan az Oppo is tervez egy olyan technológiát, amellyel a készülékeket a távolból is tölthetjük, a kigördíthető kijelzőjű telefon pedig már tölthető lesz ezzel a módszerrel.

A Wireless Air Charging valamivel földhözragadtabb, mint a Xiaomi Mi Air Charge megoldása, hiszen csak tíz centiméterről tölthető vele a telefon, cserébe viszont a töltési teljesítmény az Oppo állítása szerint valamivel magasabb, 7,5 watt. A Xiaomi által január végén bemutatott töltési technológiával állítólag egyszerre akár több eszközt is tölthetünk több méteres távolságból, 5 wattos teljesítménnyel.

Bár az Oppo megoldása ilyesmire nem képes, arra mindenképpen jó lehet, hogy a telefonunkat otthon úgy tudjuk használni, hogy közben folyamatosan töltődik is. Azt ugyanakkor a Xiaomihoz hasonlóan egyelőre az Oppo sem árulta el, hogy a technológia mikor jelenhet meg először kereskedelmi forgalomban kapható készülékekben.

Az Oppónak nem ez volt az egyetlen érdekes kütyüje az MWC-n, hiszen a kiállításon ott volt a tavaly novemberben bemutatott AR-szemüvegük is, amely a Find X2 Pro telefonhoz csatlakoztatva egy 90 colos képernyőt tud megjeleníteni a szemünk előtt, és a kézmozgásunkat is képes követni.

További cikkek a témában:

Több méteres távolságból is tölthetők lesznek a Xiaomi telefonjai A gyártó olyan technológiát mutatott be, amellyel akár a szoba másik feléből is tölthetők a telefonok, okosórák, fitneszkarkötők.

Kiszivárgott videók árulkodnak róla, hogyan képzeli a Samsung az okosszemüvegek jövőjét A The Verge számolt be róla, hogy a WalkingCat nevű felhasználó két videót is megosztott Twitteren, amelyeken állítólag a Samsung által tervezett okosszemüvegek láthatóak működés közben.

A kihajtható mobilnál is van furcsább: itt a kigördülő kijelző Lehet, hogy már jövőre kézbe foghatjuk az első működő példányt.


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Itt a megoldás? – Egy új anyag megköti az üvegházhatású gázokat
Itt a megoldás? – Egy új anyag megköti az üvegházhatású gázokat
A “Ketrecek ketrece” néven emlegetett anyag nem csak a CO2-t köti meg, de egy annál jóval potensebb üvegházhatású gázt is. A tudósok véleménye alapján rendkívül ígéretes felfedezésről van szó.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.