Több méteres távolságból is tölthetők lesznek a Xiaomi telefonjai

2021 / 01 / 29 / Bobák Áron
Több méteres távolságból is tölthetők lesznek a Xiaomi telefonjai
A gyártó olyan technológiát mutatott be, amellyel akár a szoba másik feléből is tölthetők a telefonok, okosórák, fitneszkarkötők.

Bár a távoli töltési technológiával évek óta kísérleteznek, az Energous például már 2015-ben bemutatott egy ilyen eszközt WattUp néven, az ilyen eszközök a mai napig csak prototípusként léteznek. A ma már igen elterjedt induktív vezeték nélküli töltéssel ellentétben, ahol az eszközök egy mágneses mezőben töltődnek, ennek a technológiának nagy előnye, hogy a telefonnak nem kell közvetlenül a töltőn lennie, hanem akár méterekre is lehet tőle.

A Xiaomi Mi Air Charge technológiája pontosan ezt teszi lehetővé, a gyártó állítása szerint akár 5 wattal töltve a készülékeket.

Ez azt jelenti, hogy amint belépünk a szobába, a telefonunk automatikusan elkezdi tölteni magát, vagyis ideális esetben soha többé nem kell odafigyelnünk rá, hogy mennyire van feltöltve a telefon akkumulátora.

A Xiaomi a telefonok mellett az okosórákat és fitneszkarkötőket említi, amik kompatibilisek lesznek a technológiával, de hosszabb távon úgy tervezik, hogy akár hangszórókat, lámpákat is lehet majd vele vezeték nélkül üzemeltetni. Az Air Charge 144 antenna segítségével rendkívül magas frekvenciájú, milliméteres elektromágneses hullámokat bocsát ki, amelyet a készülékekbe épített 14 antenna fogad, majd alakítja őket egy egyenirányító áramkörrel elektromos árammá. A töltőben egy ötfázisú interferenciaantenna is helyet kapott, aminek a segítségével az Air Charge meg tudja határozni, hogy fizikailag pontosan hol van a készülék.

Ahogy a fentiekből is látszik, ahhoz, hogy egy telefon tölthető legyen az új technológiával, több olyan alkatrészre is szükség van, ami a mai telefonokban még nem található meg, a Xiaomi pedig a The Verge-nek azt nyilatkozta, hogy az idei készülékeik még biztosan nem fogják támogatni ezt a fajta töltést. Hogy az Air Charge mikor és mennyiért kerülhet piacra, arról egyelőre nem adtak tájékoztatást.

További cikkek a témában:

Tönkreteszi-e a telefont, ha nem a megfelelő töltővel töltjük? A Samsung legújabb telefonja, a Galaxy S21 az iPhone 12-höz hasonlóan már töltő nélkül érkezik, így jó tudni, hogy mivel érdemes tölteni és mivel nem a telefonunkat.

Így töltsd fel az új telefonodat, hogy sokáig tartson az akkumulátora Tényleg ártalmas az akksinak a gyorstöltés? És még néhány dolog, amit érdemes tisztázni.

Üres piacra érkezik a Xiaomi legolcsóbb 5G-s telefonja Magyarország egyelőre nem dúskál az elérhető árú 5G-s telefonokban, pedig ma már sokkal inkább megéri az újfajta adatátviteli szabvánnyal ellátott telefont választani, mint akár egy évvel ezelőtt.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Még meg sem jelent, de máris komoly konkurenciát kapott az OpenAI csodaszámba menő videógenerátora
Még meg sem jelent, de máris komoly konkurenciát kapott az OpenAI csodaszámba menő videógenerátora
A Kuaishou nevű cég generatív mesterséges intelligenciája a Sorához hasonló minőségű videókat készít a beírt parancsok alapján, ráadásul korlátozottan már a nagyközönség számára is elérhető - igaz, egyelőre csak Kínában.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.