Több méteres távolságból is tölthetők lesznek a Xiaomi telefonjai

2021 / 01 / 29 / Bobák Áron
Több méteres távolságból is tölthetők lesznek a Xiaomi telefonjai
A gyártó olyan technológiát mutatott be, amellyel akár a szoba másik feléből is tölthetők a telefonok, okosórák, fitneszkarkötők.

Bár a távoli töltési technológiával évek óta kísérleteznek, az Energous például már 2015-ben bemutatott egy ilyen eszközt WattUp néven, az ilyen eszközök a mai napig csak prototípusként léteznek. A ma már igen elterjedt induktív vezeték nélküli töltéssel ellentétben, ahol az eszközök egy mágneses mezőben töltődnek, ennek a technológiának nagy előnye, hogy a telefonnak nem kell közvetlenül a töltőn lennie, hanem akár méterekre is lehet tőle.

A Xiaomi Mi Air Charge technológiája pontosan ezt teszi lehetővé, a gyártó állítása szerint akár 5 wattal töltve a készülékeket.

Ez azt jelenti, hogy amint belépünk a szobába, a telefonunk automatikusan elkezdi tölteni magát, vagyis ideális esetben soha többé nem kell odafigyelnünk rá, hogy mennyire van feltöltve a telefon akkumulátora.

A Xiaomi a telefonok mellett az okosórákat és fitneszkarkötőket említi, amik kompatibilisek lesznek a technológiával, de hosszabb távon úgy tervezik, hogy akár hangszórókat, lámpákat is lehet majd vele vezeték nélkül üzemeltetni. Az Air Charge 144 antenna segítségével rendkívül magas frekvenciájú, milliméteres elektromágneses hullámokat bocsát ki, amelyet a készülékekbe épített 14 antenna fogad, majd alakítja őket egy egyenirányító áramkörrel elektromos árammá. A töltőben egy ötfázisú interferenciaantenna is helyet kapott, aminek a segítségével az Air Charge meg tudja határozni, hogy fizikailag pontosan hol van a készülék.

Ahogy a fentiekből is látszik, ahhoz, hogy egy telefon tölthető legyen az új technológiával, több olyan alkatrészre is szükség van, ami a mai telefonokban még nem található meg, a Xiaomi pedig a The Verge-nek azt nyilatkozta, hogy az idei készülékeik még biztosan nem fogják támogatni ezt a fajta töltést. Hogy az Air Charge mikor és mennyiért kerülhet piacra, arról egyelőre nem adtak tájékoztatást.

További cikkek a témában:

Tönkreteszi-e a telefont, ha nem a megfelelő töltővel töltjük? A Samsung legújabb telefonja, a Galaxy S21 az iPhone 12-höz hasonlóan már töltő nélkül érkezik, így jó tudni, hogy mivel érdemes tölteni és mivel nem a telefonunkat.

Így töltsd fel az új telefonodat, hogy sokáig tartson az akkumulátora Tényleg ártalmas az akksinak a gyorstöltés? És még néhány dolog, amit érdemes tisztázni.

Üres piacra érkezik a Xiaomi legolcsóbb 5G-s telefonja Magyarország egyelőre nem dúskál az elérhető árú 5G-s telefonokban, pedig ma már sokkal inkább megéri az újfajta adatátviteli szabvánnyal ellátott telefont választani, mint akár egy évvel ezelőtt.


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Példátlan összefogásra készülnek a világ legnagyobb technológiai cégei a küszöbön álló európai és amerikai választások előtt
Példátlan összefogásra készülnek a világ legnagyobb technológiai cégei a küszöbön álló európai és amerikai választások előtt
A többek között a Meta, a Google, a Microsoft és az Amazon által is aláírt egyezmény azt hivatott megelőzni, hogy a mesterséges intelligenciát a választók félrevezetésére használják fel.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.