Az oroszok állítólag lelőttek egy UFO-t

2023 / 01 / 06 / Felkai Ádám
Az oroszok állítólag lelőttek egy UFO-t
A helyi média beszámolója szerint az éppen drón-támadások alatt álló Rosztov felett lőtték le a titokzatos, gömb alakú objektumot, amelyet a helyi lap UFO-nak nevezett.

Vaszilij Golubev, Rosztov megye kormányzója a Telegramon azt írta, hogy január 3-án egy „kis méretű, gömb alakú tárgyat” fedeztek fel, amely a „szélben” repült körülbelül 2 kilométeres magasságban. A tárgyat a régió Myasnikovsky kerületében, Sultan Sala falu felett észlelték, és a kormányzó beszámolója szerint ezt követően „a likvidálása mellett döntöttek” – számol be róla a Newsweek.

A kormányzó hozzátette azt is, hogy mindenki őrizze meg a nyugalmát, és elmondta, hogy a biztonság megőrzése érdekében minden rendelkezésükre álló erőt és módszert bevetnek. Hozzátette azt is, hogy az egész égboltot légvédelem őrzi, az viszont már nem derült ki, hogy miféle objektumról lehet szó. Az egyik helyi lap, a Pivyet Rostov azonban már úgy számolt be az esetről, hogy „lelőttek az égen egy labdaalakú UFO-t”. Ezt követően kezdett el terjedni a cikkünkhöz is mellékelt kép az orosz közösségi médiában.

Telegram csatornákon a szóban forgó, tehát január 3-ai estén éppen bemutatták, hogyan működtek a légvédelmi rendszerek Rosztovban, amely terület élénk dróntámadások alatt áll. Az Ostorozhna, Novosti (Vigyázat, Hírek) csatorna közzétett egy videót is, amelyen egy fényes tárgy repül, majd felrobban az égen. Egy szemtanú elmesélte a csatornának azt is, hogy „nagyon erős robbanás történt”, és hogy „a házban minden megremegett”. A Newsweek további kommentárokért egyébként felvette a kapcsolatot a kormányzói hivatallal.

Rosztov az Azovi-tengerrel határos, amelyet a Kercsi-szoros köt össze a Fekete-tengerrel, amely stratégiai jelentőségű helyszín az ukrajnai háborúban mindkét fél számára. Vlagyimir Putyin inváziójának kezdete óta az Ukrajna melletti régiót rendszeresen lövik és dróntámadások is érik. Mint korábban írtuk, tavaly nyáron egy ismeretlen, szintén gömb vagy labdaalakú tárgy zuhant egy fára Mexikóban. A tárgyról azóta sem tudni semmit, de akkor valószínűsítették, hogy nem űrszemétről van szó.

Valószínűleg nem űrszemét: ismeretlen, szabályos fémgömb zuhant le Mexikóban Egy elismert mexikói meteorológus posztolt a rejtélyes gömbről, amely lezuhant Veracruzban. A tárgy a szakértők szerint valóban elég különös, de az erősen megkérdőjelezhető, hogy valóban valami emberi készítésű űreszköz lezuhant darabja lenne.

Nem ez egyébként az első eset, hogy UFO-k vagy ismeretlen repülő objektumok keverednek az ukrajnai háborúba, korábban egy ukrán csillagász például egészen bizarr repülési tulajdonságokkal rendelkező tárgyakat észlelet Kijev felett – arról az esetről azonban kiderült, hogy komoly mérési hiba történt, és az érintett obszervatóriumok vizsgálatot is indítottak ennek kapcsán.


memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
A víz alatti biciklivel olyan gyorsan úszhatunk, mint a halak
A víz alatti biciklivel olyan gyorsan úszhatunk, mint a halak
A halaknak valóban nincs hasznára a bicikli, nekünk viszont igen – akár a víz alatt is.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.