Az oroszok fogták a CGI-technológiát, és futurisztikus rövidfilmet csináltak a COVID-19 kitöréséből

2020 / 04 / 14 / Perei Dóra
Az oroszok fogták a CGI-technológiát, és futurisztikus rövidfilmet csináltak a COVID-19 kitöréséből
Nehéz idők kreatív tettekre sarkallnak, a karantén-körülmények például a CyberMonarchy című rövidfilm elkészítéséhez. Váltsuk hát meg képzeletbeli jegyeinket, kapaszkodjunk az életünkbe és reméljük a legjobbakat!

A koronavírus-járvány kitörése óta tapasztalhatjuk, hogy ki-ki a maga módján, de igyekszik valahogy javítani saját és embertársai helyzetén; a körforgásból természetesen a művészvilág is kiveszi a részét, az orosz Knife Stúdió munkatársai például megálmodták, hogyan élnénk meg a COVID-19-et egy robotokkal teli világban. A multimédia stúdió olyan területeken szakosodott, mint a CGI-tartalom, a 3D-s leképezés, a videofelvétel és az interaktív technológia. Bármit is látunk videóikban, biztosra vehetjük, hogy az tőlük származik, ugyanis a filmkészítés minden elemét kézben tartják a koncepció kitalálásától kezdve a forgatókönyv írásán át egészen a film bemutatójának legyártásáig.

Кибермонархия.Вы пропуск уже получили? CyberMonarchy. Have you already got a pass? * *Ролик не является действительностью, все совпадения случайны. #render #motiondesign #motiongraphics #adobeaftereffects #c4d #octane #robots #mediaart #render #design #cg #cgdaily #dailyrender #thegraphicspr0ject #thedailyproject #коронавирус #самоизоляция #cyberpunk #удаленка #covid-19 @motiondesigners @motiongraphics_p @motiongraphics_collective @howiseedatworld @vfx.guru @vfxnews @yandex_eda @yandex

17.1k Likes, 281 Comments - Multimedia Studio (@studioknife) on Instagram: "Кибермонархия.Вы пропуск уже получили? CyberMonarchy. Have you already got a pass? * *Ролик не..."

Legújabb munkájuk, a "A felfokozott karanténviszonyok Moszkvában" című rövidfilm, melynek készítői igencsak feszegették a CGI-hatás korlátait, így az szinte percek alatt elterjedt a közösségi médiában. Az alkotásról még a kritikusok is azt mondták, hogy ha nem tudnák, hogy egész ötlet csupán kreatív szakemberek fantáziájából pattant ki, a valóság és az álom könnyen összemosódhatna.

У вас в магазинах также? What happens in your supermarkets? *Ролик не является действительностью, все совпадения случайны. #coronavirus #covid_19 #quarantine #panic #паника #render #motiondesign #motiongraphics #adobeaftereffects #c4d #octane #robots #render #design #cg #cgdaily #dailyrender #thegraphicspr0ject #thedailyproject @motiondesigners @motiongraphics_p @motiongraphics_collective

2,119 Likes, 33 Comments - Multimedia Studio (@studioknife) on Instagram: "У вас в магазинах также? What happens in your supermarkets? *Ролик не является действительностью,..."

Sőt, bepillantást nyerhetünk egy szinte teljesen kiürült bevásárlóközpontba is, ahol robotok cikáznak fel és alá, miközben egy, a mennyezethez tapadt polip vécépapírral játszadozik. Mindezt megkoronázza egy orosz fickó nyugtalanító, monoton beszédhangja, ami a sűrűn elhelyezett hangszóróknak köszönhetően egész bevásárlásunkat végigkíséri. Azt meg inkább ne firtassuk, mit keres egy polip a boltban. Az áruházi pasas szövegét pedig időnként Cardi B, amerikai rapper szakítja meg: "Coronavirus! sh*ts is getting real!" És akkor még nem említettük a védőfelszerelésbe öltözött "szuperhőst", aki nyilvánvalóan COVID-19 baktériumokkal küzd.

Все будет хорошо! Еverything will be fine! *Ролик не является действительностью, все совпадения случайны. #coronavirus #coronaviruschallenge #короновирус #covid_19 #virus #render #motiondesign #motiongraphics #adobeaftereffects #c4d #octane #mediaart #render #design #cg #cgdaily #dailyrender #thegraphicspr0ject #toilet #thedailyproject @motiondesigners @motiongraphics_p @motiongraphics_collective @imarkkeyz

2,343 Likes, 22 Comments - Multimedia Studio (@studioknife) on Instagram: "Все будет хорошо! Еverything will be fine! *Ролик не является действительностью, все совпадения..."


Őszintén szólva, ennyi karanténban töltött idő után nem csoda, ha agyunk hasonló tévképzetek gyártásába kezd, vagyis az vesse az első követ a készítőkre, akinek még nem pörögtek hasonló képek a fejében.

(Fotó: Getty Images Hungary)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Már készítik a terepet Bill Gates nátriumhűtésű atomreaktorának
Már készítik a terepet Bill Gates nátriumhűtésű atomreaktorának
Wyomingban üzemel majd a nátriumhűtésű gyorsreaktor, amit Bill Gates 2008-ban alapított cége, a TerraPower fog felépíteni. A létesítmény az üzletember szerint az eddigieknél biztonságosabb és hatékonyabb lesz, a hozzá tartozó energiasziget konstrukcióját pedig hamarosan el is kezdik, pedig az engedélyeket az atomreaktorra még nem kapták meg.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.