Az osztrák repülő autó Voith Schneider Propellerekkel működik

2023 / 10 / 08 / Bobák Zsófia
Az osztrák repülő autó Voith Schneider Propellerekkel működik
A Voith Schneider Propellereket hajókon használják, de egy cég légi járművet épített a technológia segítségével - elképzelésük szerint 2035-től már ezzel járhatnak az emberek autó helyett.

Az osztrák CycloTech tizenöt éve fejleszti a CycloRotorra keresztelt, légi járművekhez készített technológiáját, ami a hagyományos eVTOL (elektromos, egy helyből történő fel-, és leszállásra alkalmas jármű) megoldásoktól eltérő meghajtási rendszerrel üzemel. A cég a hajókon alkalmazott Voith Schneider Propellereket, illetve az ehhez nagyon hasonló rendszert használja a járműben, amelyben a lapátok nem csak forognak, hanem állásszögük is változik, ennek köszönhetően a gép nagyobb stabilitással működik, jobban tudja korrigálni a mozgását és manőverezőképessége kiemelkedően jó lesz, legalábbis az elképzelések szerint. A CycloTech az első beltéri teszteket már 2021-ben megkezdte, egy hónapja pedig bemutatták az első kültéri próbák felvételeit is, amelynek során még pilóta nélkül, távoli irányítással emelkedett a magasba a jármű.

Az erre az alapra építő leendő eVTOL-t, a CruiseUp-ot személyes használatra alkalmas repülő autónak szánja a cég, amivel a jövőben mindenki a garázsa előtt parkolhat majd. A hat rotorral felszerelt jármű maximum 150 km/h-ás sebességgel tud majd haladni és egy feltöltéssel 100 kilométert tesz meg. A New Atlas beszámolója szerint a CycloTech az eVTOL megjelenésével kapcsolatban meglehetősen reális célkitűzéssel számolt és csak 2035 környékére tervezik a CruiseUp kereskedelmi megjelenését.

(Fotó: CycloTech)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Már repülhet is a fúziós űrhajtómű
Már repülhet is a fúziós űrhajtómű
Felével növeli meg a tolóerőt ez a régi-új technológia.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.