Az UNESCO kéri, áruljuk el, hogy szerintünk milyen lesz az élet 2030-ban

2020 / 07 / 12 / Perei Dóra
Az UNESCO kéri, áruljuk el, hogy szerintünk milyen lesz az élet 2030-ban
Az UNESCO a világszervezet Magyar Nemzeti Bizottságán keresztül példa nélküli közvéleménykutatásban való részvételre kér mindenkit annak érdekében, hogy a szervezet minél mélyebben érzékelhesse a világ békéjét fenyegető legfőbb kihívásokat és a felmerülő megoldásokat. Az eredményeket az UNESCO a következő évtized globális programjának meghatározásához használja majd fel.

"Az elkövetkező tíz esztendő kritikus fontosságú a tekintetben, hogy az egyes részletek a helyükre kerüljenek a COVID-19 világjárvány után, egyúttal megválaszoljuk azokat a kihívásokat is, amelyek a válsághelyzet előtt merültek fel" - mondja a közvéleménykutatás céljáról Audrey Azoulay, az UNESCO főigazgatója. Hozzátette:

az UNESCO számára alapvető fontosságú, hogy az emberek előtt álló akadályokat és a leküzdésükkel kapcsolatos reményeiket megértse, így arra kér mindenkit, hogy vegyen részt a kutatásban, és mondja el, mit gondol."

A felmérés része az UNESCO jelenleg zajló stratégiai átalakulásának, mindemellett beleillik a szervezet azon szélesebb körű erőfeszítéseibe, hogy foglalkozzon az előttünk álló jövővel (ideértve például az „Elképzelni a jövő világát” címmel útjára indított online fórumsorozatot). A közvéleménykutatás jelenleg az ENSZ hat hivatalos nyelvén érhető el, de a tervek szerint hamarosan legalább húsz nyelven áll majd rendelkezésre.

A kérdőív kitöltésére az elkövetkezendő három hónapban lesz lehetőség.

Az eredményeket szeptemberben teszik közzé "A világ 2030-ban" című jelentés részeként. A jelentés a napjainkban jelentkező kihívásokkal kapcsolatos globális és regionális nézeteket elemzi majd. A felhívás és a kérdőív ezen a linken érhető el, itt pedig megtalálhatjuk a kiírás angol nyelvű változatát.

(Fotó: Needpix)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
A Google geotermikus energiával működteti két adatközpontját is
A Google geotermikus energiával működteti két adatközpontját is
Ez a Google első geotermikus projektje, amely a cég két, Nevadában lévő adatközpontját látja el tiszta energiával.
Ezekben az automatákban lehet majd visszaváltani az italos palackokat január 1-től
Ezekben az automatákban lehet majd visszaváltani az italos palackokat január 1-től
A vásárló az üveg visszaváltása után eldöntheti, hogy szeretné visszakapni a betétdíj összegét: kérhet levásárolható ajándékutalványt, adományozhatja jótékony célra a visszajáró pénzt, vagy egy mobilalkalmazással visszautalhatja a bankszámlájára az összeget.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.