Az UNESCO kéri, áruljuk el, hogy szerintünk milyen lesz az élet 2030-ban

2020 / 07 / 12 / Perei Dóra
Az UNESCO kéri, áruljuk el, hogy szerintünk milyen lesz az élet 2030-ban
Az UNESCO a világszervezet Magyar Nemzeti Bizottságán keresztül példa nélküli közvéleménykutatásban való részvételre kér mindenkit annak érdekében, hogy a szervezet minél mélyebben érzékelhesse a világ békéjét fenyegető legfőbb kihívásokat és a felmerülő megoldásokat. Az eredményeket az UNESCO a következő évtized globális programjának meghatározásához használja majd fel.

"Az elkövetkező tíz esztendő kritikus fontosságú a tekintetben, hogy az egyes részletek a helyükre kerüljenek a COVID-19 világjárvány után, egyúttal megválaszoljuk azokat a kihívásokat is, amelyek a válsághelyzet előtt merültek fel" - mondja a közvéleménykutatás céljáról Audrey Azoulay, az UNESCO főigazgatója. Hozzátette:

az UNESCO számára alapvető fontosságú, hogy az emberek előtt álló akadályokat és a leküzdésükkel kapcsolatos reményeiket megértse, így arra kér mindenkit, hogy vegyen részt a kutatásban, és mondja el, mit gondol."

A felmérés része az UNESCO jelenleg zajló stratégiai átalakulásának, mindemellett beleillik a szervezet azon szélesebb körű erőfeszítéseibe, hogy foglalkozzon az előttünk álló jövővel (ideértve például az „Elképzelni a jövő világát” címmel útjára indított online fórumsorozatot). A közvéleménykutatás jelenleg az ENSZ hat hivatalos nyelvén érhető el, de a tervek szerint hamarosan legalább húsz nyelven áll majd rendelkezésre.

A kérdőív kitöltésére az elkövetkezendő három hónapban lesz lehetőség.

Az eredményeket szeptemberben teszik közzé "A világ 2030-ban" című jelentés részeként. A jelentés a napjainkban jelentkező kihívásokkal kapcsolatos globális és regionális nézeteket elemzi majd. A felhívás és a kérdőív ezen a linken érhető el, itt pedig megtalálhatjuk a kiírás angol nyelvű változatát.

(Fotó: Needpix)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Mikrofarmokkal tervez újfajta életmódot divatba hozni egy amerikai cég
Mikrofarmokkal tervez újfajta életmódot divatba hozni egy amerikai cég
Az árát nehezen hozza be, de állandóan kéznél lévő, vegyianyagmentes zöldségeket biztosít a bárhol elhelyezhető mikrofarm, ami az öntözésen kívül önállóan működik.
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.