Azonnal kapcsolja le az internetről a hálózati meghajtóját, akinek Western Digital My Book Live-ja van!

2021 / 06 / 27 / Pőcze Balázs
Azonnal kapcsolja le az internetről a hálózati meghajtóját, akinek Western Digital My Book Live-ja van!
A Western Digital bejelentette, hogy egy ismeretlen támadó távolról le tudja törölni a My Book Live és Live Duo hálózati meghajtók tartalmát. A legfontosabb, hogy akinek ilyen adattárolója van, azonnal válassza le az internetről.

"Egy WD My Book Live-om van az otthoni hálózatomra kötve, és évekig remekül működött. Most vettem észre, hogy valahogy az összes adat eltűnt róla, a könyvtárak ugyan megvannak, de üresek. Korábban a 2TB-s meghajtó majdnem tele volt, most teljes kapacitást mutat" - írta egy felhasználó néhány napja a cég fórumain a Gizmodo híre szerint. Az Ars Technicán azt írják, hogy egy felhasználó "minden adata eltűnt", illetve "teljesen meg van lőve" a sok évnyi fájl nélkül. Egy harmadik fórumozó a naplófájlok alapján úgy látja, hogy a meghajtóján a gyári beállításokat állíthatta vissza valaki, ez vezethetett az adatvesztéshez. Ezt a cég is megerősítette egy hivatalos levélben, majd közleményben.

"Azt javasoljuk, hogy a tulajdonosok csatlakoztassák le az internetről az eszközeiket, hogy megvédjék az azokon lévő adatokat"

A levélben kitérnek arra, hogy a My Book Live sorozat 2015-ben kapta meg az utolsó firmware frissítést, vagyis ekkor nyúltak utoljára a rendszer alapjait tartalmazó szoftverhez. A Rakétán többször beszámoltunk arról, hogy mennyire fontos frissen tartani a csatlakoztatott eszközeink biztonságáért felelő programokat. Év elején például az Adobe Flash támogatása szűnt meg, az egykor minden számítógépen futó program, ha valaki nem távolítja el, napról napra nagyobb biztonsági kockázatot jelent. A Western Digital nem tért ki arra, hogy a 2010-től 2015-ig gyártott, internetre csatlakoztatható meghajtókra miért gondolták, hogy többé nem kell szoftverfrissítéseket publikálniuk, de kiemelték, hogy az újabb, My Cloud nevű meghajtóik nincsenek kitéve annak a biztonsági kockázatnak, amelynek a My Book Live-ok és Live Duók.

(Borítókép: Western Digital)

További cikkek a témában:

Most azonnal hagyjuk abba az Avast és AVG bővítmények használatát! A Mozilla és az Opera is azonnal levette az Avast és az AVG bővítményeit mivel azok engedély nélkül rögzítik a böngészési előzményeket és még rengeteg személyes adatot.

Nem szabad halogatni: így lehet egy perc alatt leszedni a Flash-t a számítógépről Pár éve még az egyik legtöbbet letöltött program volt, mára komoly biztonsági veszély lett.

Napokon belül lejár a Windows 7 biztonsági támogatása, mégis kétszázmillióan használják Január tizennegyedike után a Microsoft leveszi kezét a Windows 7-ről, és nem készít több biztonsági javítást. Vagyis a felmerülő új hibákat bárki szabadon kihasználhatja, mintegy kétszázmillió felhasználó adatai, illetve létfontosságú szoftverei pedig veszélybe kerülnek.


memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Őrület: mindössze negyedóra alatt növesztettek gyémántot
Őrület: mindössze negyedóra alatt növesztettek gyémántot
És ehhez sem magas nyomásra, sem kiinduló gyémántmagra nem volt szükség.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.