Bázisállomások és antennák bukkantak fel a Föld egyik legnagyobb Jézus-szobrának koronáján

2021 / 04 / 24 / Perei Dóra
Bázisállomások és antennák bukkantak fel a Föld egyik legnagyobb Jézus-szobrának koronáján
Az egyházi épületeket és a vezeték nélküli távközlést ritkán emlegetjük egy mondatban, pedig előbbiek tökéletes magaslati pontnak számítanak, emiatt számtalan harangtoronyban helyeznek el különféle antennákat, bázisállomásokat. Most pedig úgy tűnik találtak egy még jobb megoldást.

A Jézust ábrázoló szoboralkotások közül legtöbben bizonyára a Rio De Janeiroban felépítettre gondolnak, amely a maga harmincméteres magasságával valóban istenségként magasodik a város fölé. Létezik ugyanakkor egy ennél is magasabb, harminchárom méteres szobor, méghozzá a lengyelországi Świebodzin városkában. (A harminchármas szám nem véletlen, a készítők így kívánták szimbolizálni a Megváltó halála előtti életkorát).

A 2010-ben épült - és azóta is a világ azóta is második legmagasabb Jézus-szobraként emlegetett - Pomnik Chrystusa Król, vagyis a Krisztus Király szobor üvegszál-merevítéssel készült,

súlya négyszáznegyven tonna, ebből csak a fej tizenöt tonnát nyom.

A létesítmény helyi és nemzetközi adományoknak köszönhetően készülhetett el, noha eleinte a lengyel Római Katolikus Egyházközösség, valamint a kormány is ellenezte annak megépítését. Az idő azonban mégis a szobor támogatóit igazolta, hiszen a helyi egyházközösség vezetője a napokban megtalálta hasznosításának módját, és engedélyezte a helyi távközlési szolgáltatónak, hogy bázisállomásokat és antennákat telepítsen Krisztus koronájába:

 

Az egyházi épületeket és a vezeték nélküli távközlést ritkán emlegetjük egy mondatban, pedig előbbiek tökéletes magaslati pontnak számítanak, emiatt számtalan harangtoronyban helyeznek el különféle antennákat, bázisállomásokat.

(Fotó: Twitter/Venture_Communist)

További cikkek a témában:

Nyilvánosságra került egy videó a világ egyik legnagyobb rádióteleszkópjának pusztulásáról Az Arecibo Obszervatórium kedden reggel omlott össze, miután az elmúlt hónapokban több tartókábele is elpattant.

Századunk nagy csillagászati projektje, a Négyzetkilométeres Hálózat obszervatóriumának konstrukciója nyáron elkezdődik A hatalmas rádióteleszkópos obszervatórium tervei a kivitelezés fázisába érkeztek, nemsokára már a Világegyetem hajnalát kutatja a több mint százezer antennából és teleszkópból álló rendszer.

Tegnap reggel lezuhant, összeomlott a 900 tonnás Arecibo rádióteleszkóp A 900 tonnás platform, a megmentésére tett, de valószínűleg megkésett erőfeszítések ellenére az alatta elhelyezkedő tányérantennára zuhant, és minden porrá tört.


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
1 éves ROADSTER előfizetés + Renoir – A Festő és Modelljei kiállítás páros belépőjegy: 12 990 Ft
Válassz egyet a ROADSTER magazin szuper előfizetési ajánlatai közül!
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
Képzeljünk el egy világot, ahol az implantációk behelyezése, törött csontok kezelése komoly műtéti beavatkozás helyett lényegében annyit jelent, hogy az implantációt befecskendezzük a testbe, ahol az felveszi a szükséges alakot! A mostani fejlesztés épp ezt teszi egyszer lehetővé.
Utánunk gurul a napelem, hogy bárhol energiához jussunk
Utánunk gurul a napelem, hogy bárhol energiához jussunk
A robot elkíséri az embert a túrákra és kiválasztja a legoptimálisabb helyet és pozíciót a minél jobb energiatermeléshez.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.