Bázisállomások és antennák bukkantak fel a Föld egyik legnagyobb Jézus-szobrának koronáján

2021 / 04 / 24 / Perei Dóra
Bázisállomások és antennák bukkantak fel a Föld egyik legnagyobb Jézus-szobrának koronáján
Az egyházi épületeket és a vezeték nélküli távközlést ritkán emlegetjük egy mondatban, pedig előbbiek tökéletes magaslati pontnak számítanak, emiatt számtalan harangtoronyban helyeznek el különféle antennákat, bázisállomásokat. Most pedig úgy tűnik találtak egy még jobb megoldást.

A Jézust ábrázoló szoboralkotások közül legtöbben bizonyára a Rio De Janeiroban felépítettre gondolnak, amely a maga harmincméteres magasságával valóban istenségként magasodik a város fölé. Létezik ugyanakkor egy ennél is magasabb, harminchárom méteres szobor, méghozzá a lengyelországi Świebodzin városkában. (A harminchármas szám nem véletlen, a készítők így kívánták szimbolizálni a Megváltó halála előtti életkorát).

A 2010-ben épült - és azóta is a világ azóta is második legmagasabb Jézus-szobraként emlegetett - Pomnik Chrystusa Król, vagyis a Krisztus Király szobor üvegszál-merevítéssel készült,

súlya négyszáznegyven tonna, ebből csak a fej tizenöt tonnát nyom.

A létesítmény helyi és nemzetközi adományoknak köszönhetően készülhetett el, noha eleinte a lengyel Római Katolikus Egyházközösség, valamint a kormány is ellenezte annak megépítését. Az idő azonban mégis a szobor támogatóit igazolta, hiszen a helyi egyházközösség vezetője a napokban megtalálta hasznosításának módját, és engedélyezte a helyi távközlési szolgáltatónak, hogy bázisállomásokat és antennákat telepítsen Krisztus koronájába:

 

Az egyházi épületeket és a vezeték nélküli távközlést ritkán emlegetjük egy mondatban, pedig előbbiek tökéletes magaslati pontnak számítanak, emiatt számtalan harangtoronyban helyeznek el különféle antennákat, bázisállomásokat.

(Fotó: Twitter/Venture_Communist)

További cikkek a témában:

Nyilvánosságra került egy videó a világ egyik legnagyobb rádióteleszkópjának pusztulásáról Az Arecibo Obszervatórium kedden reggel omlott össze, miután az elmúlt hónapokban több tartókábele is elpattant.

Századunk nagy csillagászati projektje, a Négyzetkilométeres Hálózat obszervatóriumának konstrukciója nyáron elkezdődik A hatalmas rádióteleszkópos obszervatórium tervei a kivitelezés fázisába érkeztek, nemsokára már a Világegyetem hajnalát kutatja a több mint százezer antennából és teleszkópból álló rendszer.

Tegnap reggel lezuhant, összeomlott a 900 tonnás Arecibo rádióteleszkóp A 900 tonnás platform, a megmentésére tett, de valószínűleg megkésett erőfeszítések ellenére az alatta elhelyezkedő tányérantennára zuhant, és minden porrá tört.


memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Őrület: mindössze negyedóra alatt növesztettek gyémántot
Őrület: mindössze negyedóra alatt növesztettek gyémántot
És ehhez sem magas nyomásra, sem kiinduló gyémántmagra nem volt szükség.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.