A biztonságos online vásárlás 6 legfontosabb lépése

2020 / 04 / 05 / Perei Dóra
A biztonságos online vásárlás 6 legfontosabb lépése
Világszerte több millió gyerek tanul ezekben a percekben otthonról, miközben szüleik mellettük ülve távmunkában dolgoznak. Azonban nemcsak ez jelenthet ma kihívást a családok számára, sokan ugyanis csak most ismerkednek az ügyintézések elektronikus formáival.

A K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő vlogsorozatával és játékosan tanító vigyázz#KáPé mobilapplikációjával már az előző tanévben megkezdte a digitális átállást. A témák között az online vásárlással és netbankolással is játékosan ismerkedhetünk meg, így jó alkalom ez arra, hogy szülők és gyerekek együtt bővítsék ismereteiket. A vetélkedő szervezői segítségképp összegyűjtötték az online vásárlás legfontosabb lépéséit.

Az online vásárlás, ügyintézés legfontosabb lépései

A személyes ügyfélszolgálatok, az áruházak ideje most átmenetileg lejárt, és aki csak teheti  igyekszik szolgáltatásait online platformra terelni. Sokaknak azonban ez még ismeretlen terep, most teljesen kezdőként vágnak bele az egyre nagyobb teret hódító online ügyintézésbe, legyen szó bevásárlásról, vagy akár mindennapi pénzügyeik menedzseléséről. Az internetes vásárlás nem ördögtől való dolog, , de néhány dologra nem árt fokozottan figyelni:

a megfelelő webáruház kiválasztása: keressünk már ismert oldalakat, illetve nézzünk utána, hogy milyen értékeléseket, valamint milyen elismeréseket kapott az adott weboldal.
tájékozódjunk a termékről: interneten nem tudjuk kézbe venni a dolgokat, így ilyenkor figyelni kell arra, hogy biztos azt vesszük-e, amit szeretnénk. Bár a termékek tizennégy napig visszaküldhetőek, de ennek díját sok esetben mi fizetjük.
gondoljuk át az átvételt: a szállítás plusz költséget jelent, ám jelenleg kalkuláljunk ezzel a kiadással is, kérjük otthonra a szállítást, hiszen ez nem csak kényelmes, de a jelenlegi helyzetben egészségünk szempontjából is a legbiztonságosabb.
a fizetési mód online legyen: netbankos átutalással vagy online bankkártyás fizetéssel egyenlítsük ki a számlát, és ha módunkban áll, most kerüljük a készpénz használatát.
ügyeljünk a biztonságra: fizetésnél ellenőrizni kell, hogy a https felirat ott szerepel-e a címsorban, mert innen tudhatjuk, hogy biztonságos weboldalon vagyunk.
tájékozódjunk az árakról: érdemes vásárlás előtt összehasonlítani az árakat, és megkeresni, hogy hol juthatunk a legjobb áron az adott termékhez, amihez persze a szállítási költségeket és a bolt megbízhatóságát is számításba kell venni.

(Fotó: Getty Images Hungary)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Mi történik a világban és az Univerzumban egyetlen másodperc leforgása alatt?
Mi történik a világban és az Univerzumban egyetlen másodperc leforgása alatt?
Egy másodperc egy szemvillanás – mégis ezen idő alatt is elképesztő mértékben történnek dolgok – velünk emberekkel, és odafent a Kozmoszban.
Magyar kutatók tárták fel az Ősrobbanáskor keletkezett kvarkanyag viselkedését
Magyar kutatók tárták fel az Ősrobbanáskor keletkezett kvarkanyag viselkedését
Az ELTE fizikusai a világ három legnagyobb energiájú részecskegyorsítójában vizsgálták az atommagot alkotó anyagot, így sikerült feltérképezniük a Világegyetemet a születése utáni első milliomod másodpercben kitöltő „őslevest”, másnéven kvarkanyagot.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.