A biztonságos online vásárlás 6 legfontosabb lépése

2020 / 04 / 05 / Perei Dóra
A biztonságos online vásárlás 6 legfontosabb lépése
Világszerte több millió gyerek tanul ezekben a percekben otthonról, miközben szüleik mellettük ülve távmunkában dolgoznak. Azonban nemcsak ez jelenthet ma kihívást a családok számára, sokan ugyanis csak most ismerkednek az ügyintézések elektronikus formáival.

A K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő vlogsorozatával és játékosan tanító vigyázz#KáPé mobilapplikációjával már az előző tanévben megkezdte a digitális átállást. A témák között az online vásárlással és netbankolással is játékosan ismerkedhetünk meg, így jó alkalom ez arra, hogy szülők és gyerekek együtt bővítsék ismereteiket. A vetélkedő szervezői segítségképp összegyűjtötték az online vásárlás legfontosabb lépéséit.

Az online vásárlás, ügyintézés legfontosabb lépései

A személyes ügyfélszolgálatok, az áruházak ideje most átmenetileg lejárt, és aki csak teheti  igyekszik szolgáltatásait online platformra terelni. Sokaknak azonban ez még ismeretlen terep, most teljesen kezdőként vágnak bele az egyre nagyobb teret hódító online ügyintézésbe, legyen szó bevásárlásról, vagy akár mindennapi pénzügyeik menedzseléséről. Az internetes vásárlás nem ördögtől való dolog, , de néhány dologra nem árt fokozottan figyelni:

a megfelelő webáruház kiválasztása: keressünk már ismert oldalakat, illetve nézzünk utána, hogy milyen értékeléseket, valamint milyen elismeréseket kapott az adott weboldal.
tájékozódjunk a termékről: interneten nem tudjuk kézbe venni a dolgokat, így ilyenkor figyelni kell arra, hogy biztos azt vesszük-e, amit szeretnénk. Bár a termékek tizennégy napig visszaküldhetőek, de ennek díját sok esetben mi fizetjük.
gondoljuk át az átvételt: a szállítás plusz költséget jelent, ám jelenleg kalkuláljunk ezzel a kiadással is, kérjük otthonra a szállítást, hiszen ez nem csak kényelmes, de a jelenlegi helyzetben egészségünk szempontjából is a legbiztonságosabb.
a fizetési mód online legyen: netbankos átutalással vagy online bankkártyás fizetéssel egyenlítsük ki a számlát, és ha módunkban áll, most kerüljük a készpénz használatát.
ügyeljünk a biztonságra: fizetésnél ellenőrizni kell, hogy a https felirat ott szerepel-e a címsorban, mert innen tudhatjuk, hogy biztonságos weboldalon vagyunk.
tájékozódjunk az árakról: érdemes vásárlás előtt összehasonlítani az árakat, és megkeresni, hogy hol juthatunk a legjobb áron az adott termékhez, amihez persze a szállítási költségeket és a bolt megbízhatóságát is számításba kell venni.

(Fotó: Getty Images Hungary)


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Kolosszális napfolt növekszik a Napon és a Föld felé néz
Kolosszális napfolt növekszik a Napon és a Föld felé néz
Az AR 3664 napfoltcsoport már több mint 200 000 kilométer széles és rendkívül intenzív koronakidobódásokat produkál, amelyek a Föld felé irányulnak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.