Blokkláncon mentik el az örökkévalóságnak a legjobb labdarúgó eredményét először az Európa-bajnokság történetében

2021 / 06 / 11 / Bobák Zsófia
Blokkláncon mentik el az örökkévalóságnak a legjobb labdarúgó eredményét először az Európa-bajnokság történetében
Az UEFA öt évre szóló szerződést kötött az AntChain blokklánc szolgáltatóval, a most induló bajnokságon az Alipay által tervezett trófea alapján található hash segítségével fogják regisztrálni az eredményeket.

Az AntChain platformot 2015-ben alapította a Jack Ma nevéhez köthető kínai Ant Group, ami az ország legnagyobb mobil fizetési szolgáltatójának, az Alipaynek az anyavállalata és már régóta kísérletezik a blokklánc megoldások bevezetésével. Az AntChaint hivatalosan 2020-ban indították útjára és már a bemutatásakor arról számoltak be, hogy átlagban naponta 100 millió digitális eszközt, tulajdont töltenek fel a platform hálózatára.

Ahogy arra a FinTechRadar cikke is felhívta a figyelmet, az AntChainhez kapcsolódik az egyik legkülönösebb reklámdal, ami a vállalatok történetében valaha megszületett, de a lényeg (ahogy a dalból is kiderül), hogy a blokklánc technológia, amelyet a platform is alkalmaz, lehetővé teszi az eddigieknél biztonságosabb tárolást, az okos szerződéseket és egy áru eredetének könnyű ellenőrizhetőségét. Az Economic Times októberi beszámolójában már arról adtak hírt, hogy az AntChain naponta egymilliárd tranzakció kezelésére képes. A cég most öt évre szóló szerződést kötött az Európai Labdarúgó Szövetséggel (UEFA), amelynek értelmében a labdarúgó sport technológiai hátterét is megreformálnák a blokklánc segítségével, első körben az EURO2020 (vagy 2021) legjobb játékosának eredményeit a kupa alján látható hash kóddal regisztrálják majd a blokkláncra, ahol hosszú távon, biztonságosan lehet majd tárolni a jövő generációk számára - írja az UEFA a hivatalos közleményben.

Az idei kupa dizájnját az Alipay tervezte meg, és az alakja a cég kínai nevének első karakterét, a cse szótagot 支 utánozza, amelynek jelentése fizetés vagy támogatás. A tény, hogy a focista a trófeán mezítláb rúgja a labdát az egyenlőségre utal, amely lehetővé teszi, hogy a háttértől és pozíciótól függetlenül bárki első lehessen a pályán. A bajnokság ma este kezdődik a nyitóceremóniával, amelyen egy virtuális koncertet is láthatunk és július 11-éig tart, több helyszín mellett a Puskás Arénában is tartanak majd mérkőzéseket.

(Fotó: Pixabay)

További cikkek a témában:

Digitálisan felújított változatban nézhető a 67 évvel ezelőtti legendás 6:3 mérkőzés Az angoloknak komoly pofont jelentettek a Wembley aréna magyar góljai, a Magyar Telekom pedig most felújíttatta az Aranycsapat londoni győzelmének BBC filmkópiáját.
A Google és az Adidas kifejlesztett egy high-tech cipőtalpat, amivel FIFÁ-zhatsz is Farmerdzseki és hátizsák után most focicipőn dolgozik a Google.
Biztosan Gucci a pulcsi, ha segít a Bitcoin mögötti technológia Sokan emlékeznek még a bitcoin 2017-es árfolyamrobbanására, akkor egészen húszezer dollárig száguldott a legismertebb kriptopénz, kevesebben vannak azok, akik azóta is kitartanak, a felfutást követő összeomlás óta is tartogatják a coinokat. Ez a piac valóban olyan, mint a hullámvasút, a digitális pénzek mögötti technológia azonban igazi sikertörténet, sorra hódít meg újabb és újabb területeket, bemutatjuk a blokklánc működését, és eddigi eredményeit.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
A Google bemutatta a jövő AI-asszisztensét, ami már nem is a telefonunkon fut
A Google bemutatta a jövő AI-asszisztensét, ami már nem is a telefonunkon fut
A Project Astra úgy válaszol a kérdéseinkre, mintha egy mindentudó ismerőssel beszélgetnénk videochaten, okosszemüvegekkel kombinálva pedig egészen új távlatokat nyithat a chatbotok használatában.
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.