A Citröen tervezett egy önjáró alvázat, ami bármivé át tud alakulni

2021 / 10 / 05 / Bobák Áron
A Citröen tervezett egy önjáró alvázat, ami bármivé át tud alakulni
Motorizált hintó, önvezető edzőterem, guruló buszmegálló - a Citröen Skate tényleg szinte bármivé át tud alakulni.

A francia autógyártó által megálmodott koncepció egy olyan önvezető moduláris platformot takar, amire bármit rá lehet rakni pillanatok alatt, így a most bemutatott tervek csak egy kis ízelítőt adnak abból, milyen lehetne a jövő városi közlekedése, ha a The Urban Collëctif projekt keretében, az Accor szállodalánccal és a JCDecaux marketingügynökséggel közösen kidolgozott tervek egyszer valóban megvalósulnának.

A Sofitel en Voyage például egy guruló szállodai szoba hatalmas üvegajtókkal és kényelmes fotelekkel, míg a Pullman Power Fitness kocsiban az ember szobabiciklizhet vagy evezőgyakorlatokat végezhet egy virtuális edző segítségével, miközben a mozgásával a jármű akkumulátorát is tölti. Mind közül a legszórakoztatóbb talán a JCDecaux ötlete, akiket a többség elsősorban a buszmegállókban elhelyezett hirdetőtábláikról ismer, így mi mást is tervezhettek volna, mint egy guruló buszmegállót - ami persze akár fölöslegessé is tehetné magukat a buszokat.

A Citröen elképzelései szerint a Skate a Goodyear gömbalakú Eagle 360 kerekeivel lenne felszerelve, aminek köszönhetően oldalirányba is képes lenne közlekedni, legfeljebb 25 km/h-s sebességgel. Hogy a moduláris platform valaha megvalósul-e, azt egyelőre nem lehet tudni, de az biztos, hogy nem ők az elsők, akiknek hasonló ötlet az eszükbe jutott: nemrég a Hyundai mutatott be egy moduláris önvezető platformot, ami trailerekhez kapcsolódva alkotna egy önvezető kamiont, de korábban már a General Motors és a Német Légiközlekedési Központ is előállt hasonló koncepcióval.

(Yanko Design)

További cikkek a témában:

Soha többé nem kell üzemanyagra költeni, jön a napelemekkel felszerelt városi kisautó A Squad mindössze kétmillió forintba kerül, és a tetején elhelyezett napelemeknek köszönhetően napi húsz kilométert is meg tud tenni anélkül, hogy valaha tölteni kéne.

Sanghajban megjelent az első önjáró KFC-étterem Néhány éve még teljes sci-finek tűnt, hogy egyszer majd a mobilunkról megrendelt önvezető éttermekből vagy vegyesboltokból vehetünk élelmiszereket, Kínában viszont ez az utópia már megvalósulni látszik.

A Huawei mérnökei készítettek egy önvezető biciklit A robotkerékpár felismeri a közlekedési lámpákat és a körülötte levő objektumokat is, az egyensúlya pedig olyan, hogy egy korlát tetején is képes megállni.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Íme Kína eddig titkolt, negyedik generációs tankja
Íme Kína eddig titkolt, negyedik generációs tankja
Kína új, negyedik generációs harckocsija nemrég a közösségi médiában tűnt fel kiszivárgott képeken.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.