Csodálatos videón toboroz katonákat az amerikai űrhaderő

2020 / 05 / 07 / Felkai Ádám
Csodálatos videón toboroz katonákat az amerikai űrhaderő
Az Egyesült Államok sok mulatságra okot adó űrhadereje tegnap tette közzé az első toborzóvideóját. A 30 másodperces, rendkívül hatásos klip a következő frappáns szlogent is megvillantja:

„Talán a célod a Földön nem a Földön található.”

Persze kérdéses, hogy a hangulatos mozgókép mit tud hozzátenni még a toborzás jelen állásához. A Légierő vezetője, Barbara Barrett tegnap élő internetes közvetítés keretében jelentette be ugyanis, hogy az űrhaderőhöz jelentkezők valóságos lavinája öntötte el a sereget. (Ezen a linken lehet amúgy jelentkezni.)

A cikk írásakor egyébként hivatalosan 88 úgynevezett „megbízott űrszakember” (commissioned space professionals) dolgozott az űrhaderőnél, de a várakozások szerint a hivatásosok száma 2020 végéig lényegesen nőni fog. A tervek szerint 16000 fő fog itt szolgálni idővel.

Az űrhaderő az amerikai hadsereg hatodik, egyben legújabb ága, és az Amerikai Egyesült Államok Légiereje alá tartozik. Feladata a honlapjuk tanulsága alapján a szervezése, kiképzése és felszerelése azon katonáknak, akik a világűrben védik majd az USA és szövetségeseinek az érdekeit.

Annyira viszont talán maga az amerikai elnök, Donald Trump sem örül ennek a pofás kis toborzóvideónak, mint a streaming-óriás Netflix.

A népszerű platform ugyanis pont egy nappal korábban, kedden, tette közzé saját gyártású komédiájának a kedvcsinálóját, amelynek címe Space Force, és arról fog szólni, hogy az amerikai Office sorozatból ismert Steve Carell által alakított tábornok miféle ügyes-bajos körülmények közt próbálja megszervezni az űrhaderőt.

A komédia első évada május 29-én érkezik a Netflixre.

A művészet inspirálja a valóságot vagy a valóság a művészetet? Maradt-e még különbség fikció és realitás közt? Mint látható, egyre nehezebb a hasonló kérdésekre válaszolni abszurd korunkban.


memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Ekkora a különbség a Hubble és a James Webb Űrteleszkóp felvételei között
Ekkora a különbség a Hubble és a James Webb Űrteleszkóp felvételei között
A két űrtávcső ugyanazt a kozmikus méhkast örökítette meg, miközben pulzárokra vadásztak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.