Se konnektorra, se távirányítóra nincs szükség a Displace moduláris tévéjéhez

2023 / 01 / 18 / Bobák Áron
Se konnektorra, se távirányítóra nincs szükség a Displace moduláris tévéjéhez
A Displace TV vezeték helyett akkumulátorokkal működik, távirányító nélkül vezérelhető és nagyjából bármilyen felületre rögzíthető fúrás és csavarozás nélkül.

Bár tévétechnológiából ma is számtalan létezik, de legyen szó akár OLED-ről akár LCD-ről, Full HD vagy 8K felbontásról, hagyományos vagy okostévéről, azért vannak olyan alapvetések, amik minden készülékre egyaránt jellemzőek. A CES 2023 szórakoztatóelektronikai kiállításon bemutatott Displace TV ezeket az alapvetéseket igyekszik megcáfolni, igencsak látványos módon.

Az első, ami a tévével kapcsolatban rögtön szemet szúrhat, hogy az nem kapcsolódik áramforráshoz, ugyanis az energiát teljes egészében a benne elhelyezett, cserélhető akkumulátorokból nyeri. Ez elsőre elég meredek ötletnek tűnik, ami fölöslegesen nehezíti meg a tévé mindennapos használatát, de ahogy később látni fogjuk, bizonyos esetekben az esztétikai szempontokon túl is van értelme egy ilyen elgondolásnak.

A gyártó szerint a négy akkumulátor kapacitása elegendő arra, hogy napi hat óra használattal számolva egy hónapon keresztül használhassuk a tévét, és mivel az akkumulátorok külön-külön is cserélhetőek, ezért minimális odafigyeléssel soha nem fogunk azzal a kellemetlen helyzettel szembesülni, hogy azért maradunk le a kedvenc sorozatunkról, mert lemerült a tévénk. Az akkumulátoros elgondolás nagy előnye, hogy a készüléket tényleg bárhova elhelyezhetjük a lakásban, amire a Displace TV már csak azért is különösen alkalmas, mert a hátoldalát egy különleges, vákuumos technológiával látták el. Erről a gyártó azt ígéri, hogy a segítségével a tévé nagyjából bármilyen felületre rögzíthető fúrás és csavarozás nélkül, legyen az beton, üveg vagy gipszkarton. A vákuumos technológia szintén az akkumulátorokról működik, de a tévé kitalálói szerint akkor sincs baj, ha ezek véletlenül lemerülnek, a készüléket ugyanis különböző biztonsági megoldásokkal is ellátták, hogy ilyen esetekben se essen le a falról.

A Displace TV-n egyébként nem csak hálózati csatlakozót nem találunk, de egyáltalán semmilyen vezeték nincs benne, ahogy csatlakozók és gombok sem. Ennek a kulcsa, hogy a készülék egy különálló bázisállomásról streameli a tartalmakat vezeték nélkül, és noha a bázisállomáshoz szükség van konnektorra, azt a lakásban bárhova elrejthetjük, hogy ne legyen szem előtt. A tévé irányítása azonban nem csak emiatt különleges, hanem azért is, mert egyáltalán nincs hozzá távirányító. A tévé megalkotóinak elképzelése szerint a felhasználók a készüléket gesztusirányítással, azaz kézmozdulatokkal tudják vezérelni, de emellett lehetőségük van arra is, hogy hangutasításokkal vagy telefonos alkalmazással kezeljék a tévét.

A készüléket jelenleg egy kivitelben lehet megrendelni, amely egy 55 colos, 4K-s felbontású tévét jelent, viszont a moduláris kialakításának köszönhetően többet egymás mellé pakolva akár egy 110 colos, 8K-s vagy ennél is nagyobb készülék is kialakítható belőle. A gyártó a tévé árát is ennek megfelelően lőtte be, hiszen egy Displace TV háromezer dollárba (kb. 1,1 millió forintba) kerül, ha valaki viszont rögtön négyet rendel, az darabonként 2250 dollárért juthat hozzá a készülékhez, amelynek kiszállítását decemberre ígérik.

(New Atlas, Fotó: Displace)

Lassacskán beérik a Samsung forradalmi tévétechnológiája A koreai gyártó 2023-ban kettő, az eddigieknél kisebb MicroLED-es tévét is piacra dob, igaz, az áruk miatt az ilyen kijelzővel ellátott készülékek a hétköznapi felhasználók számára várhatóan még hosszú évekig nem lesznek valódi alternatívái az OLED-nek és az LCD-nek.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Már közvetlenül weboldalakról is letölthetnek alkalmazásokat az iPhone-tulajdonosok
Már közvetlenül weboldalakról is letölthetnek alkalmazásokat az iPhone-tulajdonosok
A digitális piacokat szabályozó európai törvény miatt tette ezt lehetővé az Apple.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.