Donald Trump fiának a Twitter-oldalán keresztül terjesztették a volt elnök halálhírét

2023 / 09 / 21 / Pőcze Balázs
Donald Trump fiának a Twitter-oldalán keresztül terjesztették a volt elnök halálhírét
Egy rövid gyászhír, saját elnöki ambíciók bejelentése, de még Észak-Korea megtámadása is megjelent az ifjabb Donald Trump Twitter, helyesebben X-oldalán. Mint később kiderült, ismeretlenek feltörték a politikus fiának fiókját.

"Szomorúan közlöm, hogy édesapám, Donald Trump távozott közülünk. Én indulok el az elnökségért 2024-ben", "Friss hír: Észak-Koreát megpörköljük", "Amikor elnök leszek, felgyújtom a Tőzsdefelügyeletet" - ezek a Donald Jr.-tól származó bejegyzések valószínűleg mindenkinek gyanúsak voltak, aki találkozott azokkal a nemrég átkeresztelt közösségi oldalon. Ettől függetlenül fél órába tellett, mire lekerültek a volt elnök legidősebb, negyvenöt éves gyermekének az oldaláról, számolt be a TechCrunch. Donald Jr. a testvérével, Eric-kel együtt a Trump Szervezet ügyvezető alelnöke, emellett könyveket adott ki és aktívan részt vett édesapja kampányaiban.

"Ez természetesen nem igaz. Don fiókját feltörték"

- nyugtatott meg mindenkit a halálhír megjelenése után, szintén az X-en, Andrew Surabian, a volt elnök szóvivője. Arról azonban sem az érintettek, sem a közösségi oldal nem nyilatkozott, hogy pontosan hogyan történt az incidens, illetve kik lehetnek azért felelősek. A kripto-közösség egyik legismertebb alakja, az Ethereum alapítója, Vitalik Buterin pont egy hete hozta nyilvánosságra egy hasonló eset után, hogy valaki meggyőzte a mobilszolgáltatóját arról, hogy átadja neki a telefonszámát, így megszerezhette az új X-jelszó beállításához szükséges SMS-kódokat. A Binance nevű kripto-óriás vezetője, Changpeng Zhao gyorsan alá is húzta, hogy az X biztonsági megoldásai nem elégségesek, bár azt is hozzátette, hogy mindez az új tulajdonos Elon Musk előtt is így volt már. A TechCrunch emlékeztet: az Apple, Joe Biden, de még maga Musk fiókja is csalás áldozatává vált három éve. Sőt, az idősebb Donald Trump oldala is illetéktelen kezekbe került egyszer, bár egészen triviális okból, egy holland kutató egyszerűen kitalálta a jelszavát.

Akármi is állhat a kamu-gyászhír hátterében, az biztos, hogy az eset újabb kérdéseket vet fel azzal kapcsolatban, hogy Elon Musk mennyire járt el körültekintően és jól, amikor a Twitter tekintélyes részét leépítette és átszervezte. Különösen, ha valóban azt gondolja, hogy minden egyes felhasználójától havidíjat fog tudni szedni a szolgáltatás használatáért.

(Fotó: Douglas P. DeFelice/Stringer/Getty Images)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Rekonstruálták a “Sárkányember”, fajunk legközelebbi rokonának a hatalmas fejét
Rekonstruálták a “Sárkányember”, fajunk legközelebbi rokonának a hatalmas fejét
Masszív test, négyzet alakú szemüregek, hatalmas fogak, gigantikus fej – a Homo longi, vagy másnéven a Sárkányember fajunk legközelebbi rokona, aki teljesen adaptálódott a fagyos körülményekhez.
Mi köze a bubópestisnek az emberi száj jelenlegi egészségéhez?
Mi köze a bubópestisnek az emberi száj jelenlegi egészségéhez?
Némileg hátborzongató, de a bubópestis hatásai a mai napig jelen lehetnek az emberi szájüregben, sőt a cukorbetegség megnövekedett kockázatához, valamint egy szájbetegséghez is hozzájárulhattak.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.