Egészen meggyőző videó készült a szlovák repülő autóról 2020 / 11 / 05 / Bobák Áron
Bár repülő autók helyett manapság már inkább a légitaxikról szólnak a hírek, azért akad néhány cég, akik makacsul kísérleteznek az autókat és a repülőket egyesítő technológiával. Az egyik ilyen vállalat, a szlovákiai Klein Vision pedig nemrég sikeres tesztrepülést hajtott végre a legújabb modelljével, az AirCar V5-tel, amiről videó is készült. Az AeroMobil utódja mindössze három perc alatt képes átalakulni autóból repülőgéppé, és csupán egy 300 méteres kifutópályára van szüksége a felszálláshoz. A kétüléses jármű a műszaki adatok szerint akár ezer kilométert is képes megtenni egy tankolással, a tervező Stefan Klein szerint pedig már egy vevőjük is akadt. Csak nehogy úgy járjanak, mint az első valódi repülő autó feltalálója. (Borítókép: Klein Vision)
Kövesd a Rakétát a Facebookon is!
Kövess, üzenj, kommentelj a Rakéta Facebook oldalán!
Igényes és férfias történeteket keresel? A Roadstert neked írjuk!
Olvass bele az egyik legszínvonalasabb hazai magazinba, szeretni fogod! A Roadster egy fantasztikus utazás az élet legjobb területein...
Ezek is érdekelhetnek

Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.