Egy kisbaba írta az USA Stratégiai Parancsnokságának rejtélyes Twitter üzenetét

2021 / 03 / 31 / Pőcze Balázs
Egy kisbaba írta az USA Stratégiai Parancsnokságának rejtélyes Twitter üzenetét
Az Egyesült Államok nukleáris fegyvereinek a védelméért is felelős szerv a hétvégén rejtélyes üzenettel lepte meg a világot: ";l;;gmlxzssaw". Azt valószínűleg sosem fogjuk megtudni, hogy ez mit jelent, de azt legalább már tudjuk, hogy ki írta.

Az USA Stratégiai Parancsnoksága az egyike az egyesített harcosparancsnokságoknak, amelyek az amerikai hadsereg több ágát fogják össze egy-egy küldetéshez vagy területhez kapcsolódóan. Az USSTRATCOM a weboldala szerint azért felel, hogy elrettentse a stratégiai támadást végrehajtókat, és ehhez nukleáris, űrbéli, cyber és globális csapásmérő eszközök állnak a rendelkezésére. Ilyen felelősség és képességek fényében nem meglepő, hogy megrémültek a Twitter felhasználók, amikor néhány napja azt olvasták a szervezet oldalán, hogy ";l;;gmlxzssaw".


Képernyőfotó: Daily Dot

Így üzen hadat az Egyesült Államok Észak-Koreának? Véletlenül valaki rossz helyre copy-pastelte a nukleáris indítókódokat? Szerencsére a Gizmodo híre szerint nem ez történt. A Daily Dot újságírója, Mikael Thalen ugyanis közérdekű adatigényléssel fordult a Stratégiai Parancsnoksághoz, akik megnyugtatták:

"a Parancsnokság Twitter menedzsere, miközben távmunkában dolgozott, egy pillanatra felügyelet nélkül hagyta a Parancsnokság Twitter oldalát. Nagyon kis gyermeke kihasználta a helyzetet, elkezdett játszani a billentyűkkel, és szerencsétlen módon, akaratlanul posztolt egy tweetet".

Az aranyos történet ellenére nem ez lesz az Egyesült Államok legismertebb elgépelt Twitter üzenete: Donald Trump elnök 2017 májusában azt írta a Twitter oldalán, hogy "Despite the constant negative press covfefe", vagyis "Az állandó negatív sajtó covfefe ellenére". Hat órával később a poszt eltűnt - és elindult a találgatás, hogy az elnök vajon mire is gondolhatott pontosan. Valószínűleg "coverage"-et vagyis "tudósítások"-at akart írni; helyette alkotott egy mémet, ami saját szótár bejegyzést kapott, sőt, még törvénytervezetet is elneveztek utána. A két történetben az biztosan közös, hogy egy pillanatra mindenki megijedt, hogy a nukleáris kódok rossz kezekben lehetnek.

(Borítókép: US Strategic Command)

További cikkek a témában:

Az egész internet a macskává változott ügyvéden röhög "Nem vagyok macska!" - magyarázkodott az ügyvéd, aki cuki kiscicaként jelentkezett be az online meghallgatásra.

Nagyon lusta bérgyilkosokat és Donald Trumpot is díjazták az értelmetlen kutatások idei díjátadóján Az 1991-ben alapított IgNobel-díjat azok a tudományos kutatások kaphatják meg, amelyek "először megnevettetik, aztán elgondolkodtatják az embert". A Nobel-díj szatirikus kistestvérére idén is akadtak jelentkezők bőven.

Ezért félt még Adolf Hitler is az atombombától Fel lehet-e perzselni egy atombombával a Föld légkörét? - ez a kérdés foglalkoztatta a Manhattan Project tudósait az első kísérleti robbantás előtt.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A robotkutya bármilyen körülmények között talpra áll
A robotkutya bármilyen körülmények között talpra áll
A Deep Robotics alapos tesztelésnek vetette alá az általuk fejlesztett négylábú robotot, de a gép jól vette az akadályokat.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.