Egy régi notebookot is érintőképernyős modellé tesz egy apró eszköz

2020 / 11 / 12 / Perei Dóra
Egy régi notebookot is érintőképernyős modellé tesz egy apró eszköz
Az okostelefonok és tabletek manapság elképzelhetetlenek érintőképernyő nélkül, a laptopok és számítógépek monitorjain azonban még mindig természetesnek vesszük a billentyűzetes, érintőpados vagy egeres navigációt. Mindeközben számos olyan új alkalmazás megjelent már, illetve jelenik meg a piacon, amelyek egyre inkább megkövetelik az érintésvezérelt funkciót egy adott eszköztől.

Ez a szükség hívta életre a Bluever kaliforniai dizájntechnológiai startup ötletét is, amely küldetése szerint hétköznapi használati tárgyakat alakít át csatlakoztathatóvá, vagy szereli fel azokat újabb okosfunkciókkal. Fejlesztői az elmúlt másfél évben azon dolgoztak, hogy a laptopok és számítógépek monitorját egy viszonylag olcsó, kisebb szerkezettel érintőképernyővé alakítsa –írja a Gadget.com.

A Bluever Hello X2 egy háromágú, a monitor jobb felső sarkába felpattintható eszköz, ami plug and play kialakításának köszönhetően, és az USB-s csatlakoztatását követően azonnal használható. A beépített kamerája és az általa kibocsátott infravörös fény segítségével észleli és leköveti a kézmozdulatokat, majd átformálja a monitort, ha nem is ténylegesen érintőképernyőssé, de gesztusvezéreltté.

A fejlesztők elmondása alapján az eszköz azonnali (és pontos) egérhasználati parancsként értelmezi az ujjak mozgását, ami lehetővé teszi a rajzolást, a kattintást, a görgetést vagy a kijelölés funkcióval mappák áthelyezését pont úgy, ahogyan azt az egérrel tennénk. Mindez pedig kesztyűben, vagy a finomabb mozdulatokhoz akár érintőképernyőkhöz használt tollal is lehetséges.

A Hello X2 - az ívelt monitorokat leszámítva - bármilyen méretű és típusú laptop vagy asztali pc képernyőjével párosítható,

Mac és Windows operációs rendszereken egyaránt elfut, viszont a betáplált algoritmusa miatt csak a jobb felső sarokba csíptethető fel. Ennek ellenére jobb- és balkezesek is használhatják. Érdekesség, hogy a Sony pár éve előállt egy hasonló szerkezettel, de végül inkább a profibb, és persze jóval drágább Xperia Projector került az üzletekbe, ami nemcsak a monitort, de szinte bármilyen felületet érintőképernyőssé alakít. Utóbbi modell az Ebayen körülbelül hatszázezer forintba kerül, és bár azt nem lehet tudni, hogy a Bluever eszköze kapható lesz-e a közeljövőben valamelyik online piactéren, mindenesetre a fejlesztők mindent megtesznek ennek érdekében, így jelenleg közösségi finanszírozásban gyűjtenek pénzt a tömeggyártásához. (Mostanra a az áhított összeg hússzorosa összegyűlt.) Ezt követően azonban, a jelenleg kedvezményes hatvankilenc dolláros (körülbelül huszonegyezer forint) ár helyett, várhatóan száz dollárért (harmincezer forintért) vásárolhatjuk meg az eszközt.

(Fotó: Indiegogo)


Ebben a videóban egyenesen berepülünk egy fúziós reaktor belsejébe
Ebben a videóban egyenesen berepülünk egy fúziós reaktor belsejébe
A videó nem csak látványos, hanem pontos, koherens és reális is – avagy: igen, így működik belülről egy tokamak.
Porszívólábú robotkutya tisztítja a strandokat
A VERO névre keresztelt robot két mélységérzékelő kamera valamint egy úgynevezett konvolúciós neurális hálózat segítségével képes azonosítani az eldobált cigarettacsikkeket, majd a hátára szerelt porszívót bekapcsolva felporszívózni azokat.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.