Egy volt tengerésztiszt szerint valós fenyegetés a videóra vett, “víz alatti UFO”

2024 / 05 / 08 / Felkai Ádám
Egy volt tengerésztiszt szerint valós fenyegetés a videóra vett, “víz alatti UFO”
A több közegben egyforma megbízhatósággal működő, transzmédium UAP-ok olyan technológia szintről árulkodnak, amelyek nagyon távol állnak mindentől, amire az emberiség jelenleg képes. Most egy megbízható forrás két konkrét ilyen incidensről is beszélt.

Timothy Gallaudet, az Egyesült Államok haditengerészetének nyugalmazott ellentengernagya és volt óceánográfus szerint az “azonosítatlan merülő objektumok” (USO) fokozottabb kormányzati tanulmányozást igényelnek, mivel ezek lényegében az UFO-k (újabban UAP-ok) víz alatti megfelelői. Gallaudet ugyanis úgy véli, hogy ezek a jelenségek akár veszélyt is jelenthetnek a tengeri biztonságra.

Gallaudet, aki 2017-es nyugdíjazásáig a haditengerészet óceánográfusaként is szolgált, egy különleges, 2019-es incidensre is kitért, amely a USS Omahát érintette San Diego partjainál. A találkozás során a haditengerészet személyzete felvett egy gömb alakú objektumot, amely levegőből a vízbe merült – ez a típus a “transzmedium” UAP néven ismert, vagyis olyan tárgy, amely mindkét közegben, tehát a vízben és a levegőben egyaránt könnyen tud mozogni. Ez és más hasonló megfigyelések összefüggésre utalnak a légi és vízi azonosítatlan objektumok között, ami Gallaudet szerint aggodalmat kellene, hogy ébresszen az Egyesült Államok biztonságával kapcsolatban. Minderről a Popular Mechanics számolt be.

Szakértők szerint esélyesen valódi a “medúza-ufóról” készült felvétel az iraki katonai bázison Ha a felvétel tényleg valódi, akkor durvább képeket láthatunk, mint az emlékezetes 2018-as videón, amelyen egy vadászgép rögzített egy repülő csészealj szerű objektumot. A Pentagon egyelőre nem kommentálta az esetet, több szakértő szerint viszont nem képi hibáról vagy egyéb prózai okról lehet szó.

Legutóbbi publikációjában (Beneath the Surface: We may Learn more about UAP by Looking in the Ocean) Gallaudet azt is leírja, hogy a mélytengeri környezettel kapcsolatos ismeretek hiánya veszélyeztetheti a tengeri műveleteket. Példaként olyan történelmi tengeralattjáró-incidenseket említ, mint például a USS San Francisco és a USS Connecticut (egymástól független) ütközései, amelyek jelentős károkat okoztak, sőt halálesetekbe is torkolltak.

Gallaudet más esetet is említ a 2019-es mellett: például egy 2013-as eseményt, mely során Aguadilla közelében (Puerto Rico) az amerikai vám- és határőrszolgálat egy gömb alakú objektumot vett videóra, amely nagy sebességgel, látszólagos lassulás nélkül belépett az Atlanti-óceánba, majd nem sokkal később elhagyta azt.

Mindez nem csak az eddig ismeretlen két eset miatt érdekes, de Gallaudet reputációja miatt is: pályafutása során az egykori ellentengernagy behatóan foglalkozott az óceánográfiával és a meteorológiával, és olyan jelentős pozíciókat töltött be, mint az Egyesült Államok Haditengerészeti Obszervatóriumának felügyelője, majd a Nemzeti Oceanográfiai és Légköri Hivatal (NOAA) megbízott adminisztrátora. Vagyis nem egy “utcáról beesett, futóbolondról” beszélünk. Gallaudet egyébként a mai napig is foglalkozik a repülésbiztonsággal és a nemzetbiztonsággal kapcsolatos kérdésekkel az Amerikaiak a Biztonságos Repülésért Tanácsadó Testületben betöltött szerepében.

(A cikkhez használt kép illusztráció, forrása: Pixabay)


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Kolosszális napfolt növekszik a Napon és a Föld felé néz
Kolosszális napfolt növekszik a Napon és a Föld felé néz
Az AR 3664 napfoltcsoport már több mint 200 000 kilométer széles és rendkívül intenzív koronakidobódásokat produkál, amelyek a Föld felé irányulnak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.