Egyszerre négy telefont tölt a levegőn keresztül a Motorola új töltője

2021 / 09 / 09 / Pőcze Balázs
Egyszerre négy telefont tölt a levegőn keresztül a Motorola új töltője
Használni még sokáig nem fogunk valóban vezeték nélküli töltőket, látni viszont annál inkább: a napokban egyszerre jelentette be a Motorola, hogy már négy telefont is fel tud tölteni a Space Charging technológiájuk, míg amerikai és japán kutatók egy egész töltő-szobát építettek.

Ugyan az elmúlt években egyre több telefon és egyre több töltő működik "vezeték nélkül", ez egyelőre inkább csak játék a szavakkal: ugyan nem kell bedugnunk egy kábelt a készülékbe, de a töltő felületéről sem emelhetjük fel azt. Az Android Authority-n olvasható hír szerint viszont a Lenovóhoz tartozó Motorola alig több mint fél év alatt jelentőset fejlesztett valóban vezeték nélkül, a levegőn keresztül működő töltőjén.

A Space Charging már négy telefont tud egyszerre tölteni, akár háromméteres távolságból,

míg januárban még csak egy telefonnál és egy méternél tartottak. A cég a kínai Weibón osztotta meg, hogy hogy állnak az egyre kiélezettebb technológiai versenyben; korábban a Rakétán is beszámoltunk arról, amikor a Xiaomi büszkélkedett egy hasonló megoldással, amely állításuk szerint mozgás közben, egy egész szobában képes ellátni elektromossággal a készülékeinket.

A fal adja a másikat

A michigani és a tokiói egyetem kutatói közben egy olyan rendszert építettek, amely a falakból szórja az elektromosságot, ráadásul állításuk szerint ártalmatlanul és biztonságosan. A Motorola közleménye ezzel szemben külön kiemelte, hogy ha a töltőjük embert érzékel, leállítja a működését abban az irányban.

Szakértők úgy tudják, hogy a Motorola routerre emlékeztető, méretes töltője csak 5W teljesítményű, ezzel szemben a szobatöltő állítólag 50W-nyi áramot szállít, kizárólag mágnesek használatával.

A projektgazdák szerint ne csak a telefonokra gondoljunk, amikor a vezeték nélküli töltés előnyeit mérlegeljük: állításuk szerint a jelenleg külső áramforrásra kötött szívimplantátumok is biztonságosabban és higiénikusabban működnek majd, ha a levegőből kapják az elektromosságot.

(Fotó: Unsplash/Marek_Piwnicki)

További cikkek a témában:

Több méteres távolságból is tölthetők lesznek a Xiaomi telefonjai A gyártó olyan technológiát mutatott be, amellyel akár a szoba másik feléből is tölthetők a telefonok, okosórák, fitneszkarkötők.

Vigyázat, ezzel a töltőkábellel könnyen ellopják az összes adatot a gépünkről Pontosan ugyanúgy néz ki, mint a gyári telefonkábel, de sokkal veszélyesebb annál.

Nyolc perc alatt tölti fel a telefont a Xiaomi új töltési technológiája Azt viszont egyelőre még nem tudni, hogy ezt mikor látjuk viszont kereskedelmi forgalomban kapható telefonokban is.


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
OGA: az UFO-kat állítólag begyűjtő szervezet és az együttműködésük Amerika nagyvállalataival
OGA: az UFO-kat állítólag begyűjtő szervezet és az együttműködésük Amerika nagyvállalataival
A CIA alá tartozó OGA eddig világszerte legalább kilenc űrjárművet gyűjtött be – ebből kettő tökéletes állapotban van – állítja több tanú is. Mindettől nem függetlenül a Szenátus után most a Képviselőházon múlik az “UFO-törvény sorsa”, ami kihívásokkal néz szembe elsősorban annak kapcsán, hogy nehezményezik, hogy a magánszereplőknek is ki kellene adniuk a nem emberi intelligenciára utaló tárgyi és biológiai bizonyítékokat.
Jövőre ChatGPT-képzés indul egy magyar egyetemen
Jövőre ChatGPT-képzés indul egy magyar egyetemen
A kecskeméti Neumann János Egyetem az eddig online ChatGPT-kurzusokat kínáló magyar startuppal, a Promptmasterrel együtt indítja a szabadon választható képzést 2024 tavaszán.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.