Nyolc perc alatt tölti fel a telefont a Xiaomi új töltési technológiája

2021 / 06 / 01 / Bobák Áron
Nyolc perc alatt tölti fel a telefont a Xiaomi új töltési technológiája
Ha mobiltelefonokról van szó, akkor a processzor teljesítménye és a kamera mellett a töltési sebesség az, ami a leglátványosabban fejlődik évről-évre: amíg öt évvel ezelőtt a 18 wattos töltés is kiemelkedőnek számított, ma már olyan telefont is alig találunk, amit vezeték nélkül ne lehetne legalább ennyivel tölteni, a töltési technológiában élen járó gyártók telefonjainál pedig nem ritka a 65 wattos, vagy akár ennél is magasabb töltési teljesítmény.

Az utóbbi években főként a kínai gyártók jeleskedtek egymás túllicitálásában ezen a téren, köztük a Xiaomi is, akik nem is olyan rég jelentettek be egy olyan töltőt, ami akár méterekről is képes feltölteni a telefon akkumulátorát. A mostani újításuk ennél egy fokkal kevésbé futurisztikus, de a hétköznapokban talán még hasznosabb is lehet.

A gyártó által Twitteren közzétett videóban egy átalakított, vagyis boltokban nem kapható Mi 11 Pro telefon látható, aminek a 4000 milliamperórás akkumulátorát alig több, mint három perc alatt töltik fel 50%-ra, a teljes feltöltése pedig pont nyolc percet vesz igénybe. Ezt egy 200 wattos vezetékes töltővel érték el, de nem kevésbé lenyűgöző az ezután bemutatott, 120 wattos vezeték nélküli töltés sem, amivel az 50%-os töltöttség hét, míg a teljes feltöltés 15 perc alatt érhető el.

Hogy a minden eddiginél gyorsabb töltési technológiát mikor láthatjuk viszont kereskedelmi forgalomban is, egyelőre lehetetlen megmondani. A tavaly bemutatott Xiaomi Mi 11 Ultra ugyan 100 wattos gyorstöltővel érkezett, ám a gyártó az idei csúcskészülékeinél már visszavett, és mind az Mi 11 Pro, mind az Mi 11 Ultra 67 wattos gyorstöltést kapott, igaz, ezt a teljesítményt nem csak vezetékkel, de vezeték nélkül is tudják. Hasonló vezetékes töltési sebességre viszont ma már többek között az Oppo, a OnePlus, a ZTE legújabb telefonjai is képesek, vagyis a Xiaominak biztosan érdeke, hogy a kereskedelmi forgalomba szánt telefonjaiban is minél előbb megjelenjen az új technológia.

(Borítókép: VCG/Getty Images)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
A kínai humanoid tud egy trükköt, amit még az embereknek is nehéz jól csinálni
A kínai humanoid tud egy trükköt, amit még az embereknek is nehéz jól csinálni
A robotról egyelőre nem lehet sokat tudni, de a felvételek tanúsága szerint a háztartási munkák jól mennek neki és ehhez hasonló, ház körüli teendők elvégzésére szánja a gyártó.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.