Elkészült a Las Vegas alatt futó autós alagút első állomása

2022 / 07 / 02 / Bobák Áron
Elkészült a Las Vegas alatt futó autós alagút első állomása
A The Boring Company által tavaly átadott LVCC Loop után Elon Musk vállalata azonnal belekezdett a Las Vegas Loop kiépítésébe, így már a Resorts World Las Vegas hotel is elérhető föld alatt közlekedő Teslákkal.

Bár az eddig sem volt titok, hogy a vegasi városvezetés megbízásából a The Boring Company az egész városra kiterjeszti a 2021-ben átadott alagútrendszert, a Resorts Worldhöz vezető összeköttetés hivatalosan még nem a Las Vegas Loop projekt részeként készült el. A város egyik legújabb szállodája már korábban felvette a kapcsolatot a céggel, ezért is fordulhatott elő, hogy ilyen gyorsan át tudták adni az új szakaszt.

Bár a közvetlenül a Strip mellett fekvő Resorts World Las Vegas az egyik legközelebb eső hotel a Las Vegas-i kongresszusi központhoz, a térképre ránézve látható, hogy az eddig mindössze 1,3 kilométer hosszú Loop már ezzel is jelentősen meghosszabbodott: légvonalban nagyjából egy kilométer lehet az LVCC Loop nyugati állomása és az új állomás közötti távolság.

Ahogy korábban írtunk róla, az LVCC Loop első komolyabb megmérettetésére idén januárban került sor, amikor a CES szórakoztatóelektronikai-kiállítás miatt jelentősen megnőtt a szolgáltatás kihasználtsága. Ez azzal is járt, hogy a 70 Teslát számláló flottából néha szabályos dugók alakultak ki az alagutakban, de az újszerű ötlet fogadtatása összességében így is pozitív volt. A teljes Las Vegas Loop a tervek szerint 55 állomással, 46 kilométer hosszan köti majd össze a város számos szállodáját és látványosságait, de hogy teljes egészében mikorra készülhet el, azt egyelőre nem lehet tudni.

(Electrek, The Verge, Fotó: The Boring Company)

A The Boring Company megmutatta a Las Vegas alatt futó alagútját, amiben 60 Tesla fog egyszerre közlekedni A legfrissebb hírek szerint pedig a későbbiekben 16 férőhelyes buszok fogják szállítani az utasokat a Las Vegas Convention Center alatt.


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
1 éves ROADSTER előfizetés + Renoir – A Festő és Modelljei kiállítás páros belépőjegy: 12 990 Ft
Válassz egyet a ROADSTER magazin szuper előfizetési ajánlatai közül!
A Toyota két új, elektromos koncepcióautót mutatott be
A Toyota két új, elektromos koncepcióautót mutatott be
A két új, kifejezetten európai piacra szánt elektromos autó két éven belül kereskedelmi forgalomba kerül a gyártó ígérete szerint.
Hidrogénbuszokkal utazhatunk decembertől néhány helyen az országban
Hidrogénbuszokkal utazhatunk decembertől néhány helyen az országban
Két darab, hidrogént fogyasztó, vízpárát eregető busz indult el próbaüzemben, hat magyar város közlekedésében próbálják ki őket.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.