Elkészült a Las Vegas alatt futó autós alagút első állomása

2022 / 07 / 02 / Bobák Áron
Elkészült a Las Vegas alatt futó autós alagút első állomása
A The Boring Company által tavaly átadott LVCC Loop után Elon Musk vállalata azonnal belekezdett a Las Vegas Loop kiépítésébe, így már a Resorts World Las Vegas hotel is elérhető föld alatt közlekedő Teslákkal.

Bár az eddig sem volt titok, hogy a vegasi városvezetés megbízásából a The Boring Company az egész városra kiterjeszti a 2021-ben átadott alagútrendszert, a Resorts Worldhöz vezető összeköttetés hivatalosan még nem a Las Vegas Loop projekt részeként készült el. A város egyik legújabb szállodája már korábban felvette a kapcsolatot a céggel, ezért is fordulhatott elő, hogy ilyen gyorsan át tudták adni az új szakaszt.

Bár a közvetlenül a Strip mellett fekvő Resorts World Las Vegas az egyik legközelebb eső hotel a Las Vegas-i kongresszusi központhoz, a térképre ránézve látható, hogy az eddig mindössze 1,3 kilométer hosszú Loop már ezzel is jelentősen meghosszabbodott: légvonalban nagyjából egy kilométer lehet az LVCC Loop nyugati állomása és az új állomás közötti távolság.

Ahogy korábban írtunk róla, az LVCC Loop első komolyabb megmérettetésére idén januárban került sor, amikor a CES szórakoztatóelektronikai-kiállítás miatt jelentősen megnőtt a szolgáltatás kihasználtsága. Ez azzal is járt, hogy a 70 Teslát számláló flottából néha szabályos dugók alakultak ki az alagutakban, de az újszerű ötlet fogadtatása összességében így is pozitív volt. A teljes Las Vegas Loop a tervek szerint 55 állomással, 46 kilométer hosszan köti majd össze a város számos szállodáját és látványosságait, de hogy teljes egészében mikorra készülhet el, azt egyelőre nem lehet tudni.

(Electrek, The Verge, Fotó: The Boring Company)

A The Boring Company megmutatta a Las Vegas alatt futó alagútját, amiben 60 Tesla fog egyszerre közlekedni A legfrissebb hírek szerint pedig a későbbiekben 16 férőhelyes buszok fogják szállítani az utasokat a Las Vegas Convention Center alatt.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.