A The Boring Company megmutatta a Las Vegas alatt futó alagútját, amiben 60 Tesla fog egyszerre közlekedni

2021 / 04 / 10 / Bobák Áron
A The Boring Company megmutatta a Las Vegas alatt futó alagútját, amiben 60 Tesla fog egyszerre közlekedni
A legfrissebb hírek szerint pedig a későbbiekben 16 férőhelyes buszok fogják szállítani az utasokat a Las Vegas Convention Center (LVCC) alatt.

A The Boring Company tavalyelőtt kezdte meg a Szórakoztató Elektronikai Kiállításnak (CES) is helyt adó konferenciaközpont alatti alagút fúrását, amellyel a látogatók mindössze néhány perc alatt elérhetik az épületegyüttes bármelyik pontját. A fejlesztés időszerű volt, hiszen a Convention Centert éppen tavaly bővítették ki egy új csarnokkal, amellyel az összterülete 300 ezer négyzetméterre növekedett.

Elon Musk cége most első ízben engedett be újságírókat a Loopba, hogy megmutassák nekik a kész alagutat, amelyről több, eddig még nem ismert információt is megosztottak. A Las Vegas Review-Jorunal beszámolója szerint az 52,5 millió dollárból megépített alagútnak csak a középső állomása helyezkedik el a föld alatt, a két végpontja viszont a felszín felett van, amelyet rámpákon érnek el az autók. A ledes lámpákkal, folyamatosan változó színekkel megvilágított alagútban kezdetben 11 Tesla Model X és Model 3 fog közlekedni nagyjából 56 km/h-s sebességgel, viszont a számukat hamarosan 35-re fogják bővíteni, a teljes kapacitással üzemelő alagútban pedig már 60 autó fogja kiszolgálni az utasokat.

Steve Hill, a Las Vegas-i Konferencia és Látogatói Felügyelet vezérigazgatója azt is elárulta, hogy a későbbiekben az alagutakban a Tesla által tervezett 16 fős buszok fogják majd szállítani az embereket, de erről konkrétumokat egyelőre nem osztott meg. Ahogy arról korábban már írtunk, Elon Musk maga is többször utalt egy önvezető kisbuszra, de túl sokat egyelőre ő sem árult el a projektről. Az viszont biztos, hogy ha kibuszok nem is, de a Tesla autói előbb-utóbb automatikusan is tudnak majd közlekedni az alagutakban. A The Boring Company kifejezetten úgy tervezte a Loopot, hogy az az önvezető autók számára is közlekedésre alkalmas legyen, viszont Hill szerint a kezdeti fázisban a kocsikban sofőrök is fognak ülni.

A The Boring Companynak egészen komoly tervei vannak Las Vegasszal, aminek a Convention Center alatti alagút csak az első, aprócska lépése lesz. A konferenciaközpont alatt futó alagutat első körben a Strip közelebb eső szállodáival, az Encore-ral, valamint az egyelőre még csak épülő Resort World Las Vegasszal kötnék össze, később pedig megépítenék a Las Vegas Loopot is, ami egy 24 kilométer hosszú alagúttal kötné össze a város számos szállodáját és látványosságát.

További cikkek a témában:

Célegyenesben a Las Vegas alatt futó alagút, amiben Teslák fognak közlekedni Elon Musk nagyszabású álma kezd beérni, igaz, a kezdeti koncepcióhoz képest elég sok minden változott.

Végre megnézhetjük Elon Musk loopját, ami talán sokaknak csalódást fog okozni A The Boring Company a Twitteren osztott meg egy videót az egyik állomásról. A Las Vegas-i Loop látványos ugyan, de látszik, hogy sok a teendő, és nem kizárt, hogy nem is lesz képes az ígért kapacitással működni.

Borzasztóan lesújtó képet fest a Tesla vezetéssegítő rendszeréről egy friss videó Az AI Addict nevű Youtube-csatorna készítői azt akarták kipróbálni, a Tesla Full Self-Driving, azaz “teljes önvezetés” névre keresztelt funkciója mennyire alkalmas arra, hogy önállóan közlekedjen a városban. Mint kiderült, nagyjából semennyire.


memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
A víz alatti biciklivel olyan gyorsan úszhatunk, mint a halak
A víz alatti biciklivel olyan gyorsan úszhatunk, mint a halak
A halaknak valóban nincs hasznára a bicikli, nekünk viszont igen – akár a víz alatt is.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.