Elkészült a viselhető számítógépes egerek Apple-je

2023 / 08 / 14 / Bobák Zsófia
Elkészült a viselhető számítógépes egerek Apple-je
A számítógépes egér sosem látott, új formát kapott.

A számítógépes egér egyik első verzióját Douglas Engelbart, a Stanford Kutatóintézet mérnöke készítette el az úgynevezett planiméter által ihletve. Az 1968-ban bemutatott eszköz formailag még igen távol állt a mai ismert verzióktól: lényegében egy két kerékkel felszerelt, görgethető fadobozka volt. A kiegészítő az évek során számos alakban megjelent, de egy tekintetben hasonlóan működtek az eltérő típusok: általában valamilyen felületen görgetve kellett, illetve kell őket használni. A viselhető példányok megjelenésére egészen a közelmúltig kellett várni, pár éve már különböző startupok tervezésében elkezdték gyártani a hordható egereket, amelyek nagyobb mobilitást ígérnek a felhasználóknak.

Az egyik legújabb viselhető modell a Clip Mouse is egy közösségi finanszírozási oldalon, a Kickstarteren jelent csak meg egyelőre, de a leendő tulajdonosoknak a bemutatás szerint valami egészen újat kínál, mégpedig az Apple termékeire emlékeztető eleganciát és letisztultságot. A tervezők bevallottan a Magic Mouse alternatívájának szánják az eszközt, ami a hordható számítógépes egerek nem túl széles piacán különösképpen minimalista dizájnnal rendelkezik, de tartalmaz minden szükséges funkciót. Az egeret a mutatóujjra illesztve kell használni és az a kézmozdulatok alapján közvetíti a felhasználó szándékát, vagyis tulajdonképpen ugyanolyan ujj-, és kézmozdulatokra van szükség az alkalmazásához, mintha valódi egeret fognánk a kezünkben.

A Clip Mouse használata egy előre telepített alkalmazáson keresztül történik és Bluetooth kapcsolattal csatlakozik a PC-hez, Mac-hez vagy okostelefonhoz. A mozgást egy beépített giroszkópos modullal és szenzorokkal ismeri fel, az eszköz oldalán található gombbal pedig könnyedén szüneteltetni lehet a működését, például gépelés közben.

A Clip Mouse fejlesztése folyamán nemrégen fejeződött be az előkészítési fázis, amikor a tervezők a visszajelzések alapján elvégezték az utolsó változtatásokat a kiegészítőn, jelenleg az eszköz kampánya fut, azok pedig, akik leteszik az 59 eurós (22 600 forintos) fedezetet, októberben kaphatják kézhez a speciális egeret.

(Fotó: Clip Mouse)

Kézfejen viselhető egér forradalmasítaná a számítógépek használatát A Tectigon Skin nem kevesebbet ígér, mint hogy egyesíti az egerek, a touchpad és a gesztus- valamint a hangirányítás legjobb tulajdonságait.


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Mobiltelefonnal készített fotók kerültek a Roadster nyomtatott kiadásába
Mobiltelefonnal készített fotók kerültek a Roadster nyomtatott kiadásába
A negyedévente megjelenő utazási és életmódmagazin, a Roadster, a Samsunggal együttműködve izgalmas kalandra vállalkozott. A kiadó Player Media Group csapata meginvitálta a dél-koreai gyártóóriást egy technológiai kihívásra, melyben arra a kérdésre keresték a választ, hogy napjaink mobiltelefonjai vajon professzionális fényképezőgépekként is megállják-e a helyüket.
Kiiktatja a túl hangos zajforrást a csapatban mozgó okoshangszórók raja
Kiiktatja a túl hangos zajforrást a csapatban mozgó okoshangszórók raja
Önállóan mozgó és tájékozódó, alakváltó robotokat készítettek a kutatók a nyilvános helyek zajszűrésére.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.