Elmondjuk, mi nem stimmel ezzel az utcáról készült videóval

2023 / 03 / 05 / Felkai Ádám
Elmondjuk, mi nem stimmel ezzel az utcáról készült videóval
Látszólag csak egy utcarészlet egy francia kisvárosból, valójában a látszat megtévesztő.

Ne is fokozzuk tovább – a videón nem csak egy utca látható: hanem egy valóságos utca és ennek a rekonstrukciója az Unreal Engine 5-ben. Az eredmény pedig olyannyira lenyűgöző, hogy ha nem lenne feltüntetve az Unreal logó a sarokban, nehéz lenne megmondani, hogy mikor látjuk a valóságot, és mikor a számítógépes rekonstrukciót.

A videó a 3Dystopia csatorna alkotása, és 1500, a sikátorról készült felvétel felhasználásával készült. Mint azt videó mellett feltüntetik: „10 napba telt (a renderelés), de ennek majdnem fele gondolkodással és tanulással telt: miként lehetne jobb renderelést készíteni ebben a környezetben, mivel minden környezet új kihívást jelent számomra. Ez a 3D-s szkennelés nem volt egyszerű, hosszú órákat töltöttem a piszkos tetőfelületek megtisztításával, mert csak a talajszintről készítettem képeket, és minden tetőrészletet úgy kellett rekonstruálni.”

Nehéz elhinni, de az Unreal 5 az első nagyobb frissítés után még fotórealisztikusabb lett Az 5.1-es verzióval őrületes dolgokat lehet alkotni – az engine valós időben számol olyan minőségű grafikát, amire eddig csak az előrenderelt mozik voltak képesek.

Maga a renderelés ray-tracinggel, 4K felbontásban 15 perc alatt készült el végül. A videó nagyot megy épp a közösségi médiában is, de 3Dystopia ennek kapcsán megjegyzi, hogy azok a rövidebb felvételek sokszor csalókák, mert sokszor nem különböztetik meg a valóságos felvételt a renderelttől – 3Dystopia videóin a renderelés esetén mindig látható az Unreal logó, míg a tényleges felvételen vagy nincs semmilyen logó vagy kamera látható a sarokban.

Egyes vélemények szerint ha egy nap az általunk létrehozott virtuális valóság grafikája megkülönböztethetetlen lesz a valóságtól, az egy erős bizonyíték rá, hogy valójában szimulációban élünk. A hasonló videókat látva kérdés, hogy el fog-e jönni ez az idő, és ha igen, akkor mikor.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Mire használjuk és mire ne a gépi tanulást? - mesterségesintelligencia-szakértő árulta el
Mire használjuk és mire ne a gépi tanulást? - mesterségesintelligencia-szakértő árulta el
Ne használj mesterséges intelligenciát, ha nincs szükség mesterséges intelligenciára - javasolja Szertics Gergely - de nagyon sok esetben szükség van rá. Mit jelent a mesterséges intelligencia, miért fontos a gépi tanulás és mikor érdemes használni az ipari szereplőknek? Ezekre a kérdésekre kaphattunk választ a Smart Factory ConnAction Konferencián.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.