Élőben is megmutatta magát a világ legemberszerűbb robotja 2022 / 01 / 15 / Bobák Áron

Az Engineered Arts által készített Ameca az elmúlt hetekben számos videóban tűnt fel, a múlt héten megrendezett CES szórakoztatóelektronikai kiállítás látogatói viszont már élőben is találkozhattak a robottal, amelynek gesztusai, reakciói annyira emberszerűek, amilyet korábban még nem láttunk. A robot bő egy hónap alatt is komoly fejlődésen ment keresztül, hiszen december elején még azt írtuk, hogy az Ameca nem képes kommunikálni az emberekkel, most viszont már szemmel láthatóan ez is megy neki, noha a hangjával, a kimondott szavak szájraillesztésével még kétségkívül lesz dolga a fejlesztőknek. Morgan Roe, a cég operatív igazgatója a CNetnek nyilatkozva azt is elmondta, hogy az Amecát szándékosan nem úgy tervezték, hogy teljesen embernek nézzen ki, és szerinte elsősorban kiszolgáló személyzetként tűnhet majd fel repülőtereken és egyéb olyan helyeken, ahol sok ember fordul meg. Szerinte az ilyen robotok akár már tíz éven belül a hétköznapok részévé válhatnak, az ára miatt arra viszont nem nagyon van esély, hogy Ameca és társai az otthonainkban is meg fognak jelenni a közeljövőben. (Borítókép: Ethan Miller/Getty Images)
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Az állóképesség már nem szükséges követelmény az extrém túrázáshoz – legalábbis ezt ígéri a sci-fiből szalajtott, AI-vezérelt exoszkeleton.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.