Élőben is megmutatta magát a világ legemberszerűbb robotja 2022 / 01 / 15 / Bobák Áron

Az Engineered Arts által készített Ameca az elmúlt hetekben számos videóban tűnt fel, a múlt héten megrendezett CES szórakoztatóelektronikai kiállítás látogatói viszont már élőben is találkozhattak a robottal, amelynek gesztusai, reakciói annyira emberszerűek, amilyet korábban még nem láttunk. A robot bő egy hónap alatt is komoly fejlődésen ment keresztül, hiszen december elején még azt írtuk, hogy az Ameca nem képes kommunikálni az emberekkel, most viszont már szemmel láthatóan ez is megy neki, noha a hangjával, a kimondott szavak szájraillesztésével még kétségkívül lesz dolga a fejlesztőknek. Morgan Roe, a cég operatív igazgatója a CNetnek nyilatkozva azt is elmondta, hogy az Amecát szándékosan nem úgy tervezték, hogy teljesen embernek nézzen ki, és szerinte elsősorban kiszolgáló személyzetként tűnhet majd fel repülőtereken és egyéb olyan helyeken, ahol sok ember fordul meg. Szerinte az ilyen robotok akár már tíz éven belül a hétköznapok részévé válhatnak, az ára miatt arra viszont nem nagyon van esély, hogy Ameca és társai az otthonainkban is meg fognak jelenni a közeljövőben. (Borítókép: Ethan Miller/Getty Images)
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Elképesztő rekord: a globális netes adatforgalom húszszorosát továbbították egyetlen másodperc alatt
Elképesztő rekord: a globális netes adatforgalom húszszorosát továbbították egyetlen másodperc alatt
Ízlelgessük: 22,9 pebit/s adatátviteli sebesség – ennyit értek el ugyanis japán mérnökök egy új optikai szállal.
Hogyan lesz Magyarországon tízmillióval több fa?
Hogyan lesz Magyarországon tízmillióval több fa?
Ennek járt a végére a legutóbbi Kávézó a világ végén, a radiocafén.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.