Elon Musk ismét arra utalt, hogy a Tesla repülő autót épít

2024 / 03 / 25 / Bobák Áron
Elon Musk ismét arra utalt, hogy a Tesla repülő autót épít
"Olyasmit készítünk, ami már nem is igazán autó" - mondta Musk a napokban az új Tesla Roadsterről, amit a tervek szerint még idén bemutatnak.

A Tesla Roadsterről mindeddig elég kevés információ szivárgott ki, azt ugyanakkor már korábban is lehetett tudni, hogy a cég Musk másik vállalkozásával, a SpaceX-szel is együttműködik a sportkocsi tervezésében. Ez Musk korábbi ígértei szerint többek között abban fog megnyilvánulni, hogy a Roadster a SpaceX által gyártott fúvókáknak köszönhetően 1,1 másodperc alatt éri el a 100 km/h-s sebességet, és állítása szerint még lebegni is tud majd.

Bár Musk szavait mindig érdemes némi egészséges szkepticizmussal fogadni, a Tesla első embere a napokban nem csak megerősítette a fenti kijelentéseket, de ha lehet, még az eddiginél is sejtelmesebb kijelentésekre ragadtatta magát az autóval kapcsolatban. A CNN korábbi műsorvezetője, Don Lemon a több mint egyórás interjú során külön kitért a Tesla Roadsterre, amelyről Musk a következőket mondta: "A Roadster a SpaceX és a Tesla együttműködésében jön létre, szóval számíthatsz néhány rakétás dologra". Mikor Lemon visszakérdezett, hogy repülő autó lesz-e, Musk sokatmondó vigyorral csak annyit mondott: "Talán… nincs kizárva".

A cégvezető sok konkrétumot most sem árult el a Roadsterről, de a nagy szavakkal egyáltalán nem fukarkodott, többek között azt mondta a sportkocsiról, hogy "az már nem is igazán autó", valamint hogy "olyasmi, ami még soha korábban nem létezett". Ami a konkrét adatokat illeti, ezekről annyit tudhattunk meg, hogy a Roadster a korabban ígértnél is gyorsabb lehet, hiszen Musk ezúttal már arról beszélt, hogy az autó kevesebb mint egy másodperc alatt éri el a 60 mérföld/órás sebességet, emellett hagyományos kormány helyett egy négyszögletű Yoke kormány lesz benne, amilyet korábban már a Model S-ben és Model Y-ban is láthattunk.

Annál, hogy repülne, a Tesla Roadsterrel kapcsolatban talán csak egy dolog lehetne meglepőbb: ha valóban még az idén bemutatnák. Musk már az eredeti Roadster gyártásának 2011-es leállításakor bejelentette a sportkocsi második generációját, amit akkor még 2014-re ígértek, ami azt jelenti, hogy az új Roadster már több mint egy évtizedet késett az eredeti tervekhez képest.

(Borítókép: a második generációs Tesla Roadster egy korábbi prototípusa, Fotó: Steve Jurvetson/Flick/CC BY 2.0)


Naponta kétszer indulhat útra a szuperszonikus rakétameghajtású repülőgép
Naponta kétszer indulhat útra a szuperszonikus rakétameghajtású repülőgép
Megkapta az engedélyt a szuperszonikus repülésre az Mk-II Aurora.
Ilyen lesz a Kia új elektromos járműve
Ilyen lesz a Kia új elektromos járműve
A PV5 első verzióját már tesztelik, várhatóan 2025-ben jelenik meg.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.