Elon Musk szerint az új Tesla Roadster olyan gyors lesz, hogy csak egészségeseknek ajánlott

2021 / 05 / 22 / Bobák Áron
Elon Musk szerint az új Tesla Roadster olyan gyors lesz, hogy csak egészségeseknek ajánlott
Egész pontosan a SpaceX-csomaggal érkező verzióról mondta ezt, amiről a Tesla vezére megerősítette, hogy 1,1 másodperc alatt fog százra gyorsulni.

A SpaceX-csomag onnan kapta a nevét, hogy az autó rendszámtáblája mögé az űrvállalat által kifejlesztett sűrített levegős hajtóműveket szerelnek, amelyek extra nyomatékot biztosítanak az autónak. "Biztonságos lesz, viszont nagyon intenzív. Valószínűleg nem bölcs döntés azoknak, akik egészségügyi problémával küzdenek - mint egy durva hullámvasút" - írta a Twitteren Musk, aki egy másik bejegyzésben azt is megerősítette, hogy az autó képes lesz lebegni a föld felett.

"Ez valóban képes lesz repülni egy nagyon rövid ideig. Mindig is nevettem a repülő autókon és most csinálok egyet. A sors szereti az iróniát, haha".

Hogy mennyire érdemes komolyan venni Elon Musk szavait, az a feltaláló korábbi - sokszor túlzottan optimista - kijelentései fényében persze vitatható, de ha a lebegő autó víziója kicsit távolinak is tűnik, az autó gyorsulásában igaza lehet. A Tesla állítása szerint a jövőre érkező Tesla Roadster alapjáraton is 1,9 másodperc alatt gyorsul majd 60 mérföldes sebességre (vagyis 96 km/h-ra), ami annak tükrében simán elképzelhető, hogy a jelenlegi leggyorsabb Tesla, a Model S P100D 2,28 másodperc alatt éri el ezt a tempót, holott nem is kifejezetten sportkocsinak készült.

Az természetesen világos, hogy közúton se a rakétahajtást, pláne a repülő funkciót nem lehetne használni, igaz, a Tesla-tulajdonosok némelyikénél elég nagy szakadék tátong aközött, hogy mit szabad és mit lehet. Ennél is nagyobb kérdés, hogy mikor lesz egyáltalán Tesla Roadster, aminek a gyártása folyamatosan csúszik: Musk eredetileg már 2011-ben megígérte a második generációs Roadster érkezését, amelynek a prototípusáról végül 2017-ben rántották le a leplet, azonban a gyártás beindítása azóta is csúszik, és jelenleg 2022-re ígérik.

A 200 ezer dollárba, vagyis nagyjából 57 millió forintba kerülő elektromos sportkocsi egyéb műszaki adatai is egészen ígéretesek, hiszen a Tesla 402 km/h-s végsebességet, 10000 Nm-es nyomatékot és csaknem ezer kilométeres hatótávolságot ígér - igaz, ahogy arra Jason Fenske autóipari szakértő felhívta a figyelmet, utóbbi szám úgy jött ki, hogy a Tesla a kerék forgatónyomatékát adta meg az általánosan elterjedt, motor által kifejtett forgatónyomaték helyett, és a kocsi valódi nyomatéka csak 1000 Nm körül lesz - ami persze még mindig egy meglehetősen impresszív adat.

(Motor1)

További cikkek a témában:

Tegnap elkezdődött a Teslák hivatalos értékesítése Magyarországon Mert hogy eddig "csak" néhány Supercharger töltőállomás épült, egy bemutatóterem nyílt, és némely autókereskedésen keresztül lehetett Teslát venni, de a hivatalos márkaértékesítés csak pénteken indult el.

Lehet, hogy a Tesla túllőtt a célon a Knight Ridert idéző kormánykerékkel A megújult Tesla Model S belseje kétségkívül egyedi látvány, de a szögletes kormány a szakértők szerint veszélyes is lehet.

Elon Musk szerint a jövőre érkező Tesla Roadster képes lesz lebegni a föld felett A Tesla tulajdonosa néhány éve már belebegtette, hogy a SpaceX-től kölcsönvett technológiával egy különleges hajtóművel szerelné fel a jövőre érkező sportkocsit, de úgy tűnik, azóta jelentősen továbbgondolta az ötletet.


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan tudják használni a szolgáltatást.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
A víz alatti biciklivel olyan gyorsan úszhatunk, mint a halak
A víz alatti biciklivel olyan gyorsan úszhatunk, mint a halak
A halaknak valóban nincs hasznára a bicikli, nekünk viszont igen – akár a víz alatt is.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.