Extrém formájú lesz a napelemes autó, ami kizárólag napenergiával is tud működni

2023 / 02 / 01 / Bobák Zsófia
Extrém formájú lesz a napelemes autó, ami kizárólag napenergiával is tud működni
Bemutatták, hogyan fog kinézni az Aptera autójának eladásra szánt verziója.

Az Aptera napelemekkel ellátott, kétszemélyes, háromkerekű autójának első változata, a Delta (Launch Edition) hamarosan azokhoz a vásárlókhoz érkezhet, akik már előrendelték a járművet a cégtől (összesen 40 000 példányra adtak le rendelést). Az autó, a gyártócég korábbi bejelentéseivel összhangban, 700 W kapacitású napelemrendszerrel lesz felszerelve, ami lehetőséget kínál arra, hogy napsütésesebb környékeken akár hálózati töltés nélkül, csak napenergiára hagyatkozva lehessen használni a járművet egész évben.

A cég számításai alapján naponta 64 kilométert tud megtenni az autó a napelemek által biztosított energiával,

ami egy "átlagos felhasználó" számára bőven elegendő hatótávnak számít.

A teljesítmény azonban területenként változhat: míg Dél-Kaliforniában, napi 47 kilométeres utazással számolva, soha nem kell hálózatról tölteni, addig New Yorkban vagy Chicagóban átlagban háromszor egy évben töltőre kell dugni a járművet. Az Aptera jelenleg a termékfejlesztési folyamatok végső fázisában tart és a törésteszteket végzi a járműveivel, ezután pedig első körben évi tízezer, majd évi húszezer autót tervez legyártani. Az első modellek összeszerelését még ebben az évben elkezdik a cég közleménye szerint.

(Fotó: Aptera)

Már rendelhető az elektromos autó, amit soha nem kell tölteni A jövőre érkező Aptera lehet az első olyan közúti autó, ami száz százalékban napelemekkel működik.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan tudják használni a szolgáltatást.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
A víz alatti biciklivel olyan gyorsan úszhatunk, mint a halak
A víz alatti biciklivel olyan gyorsan úszhatunk, mint a halak
A halaknak valóban nincs hasznára a bicikli, nekünk viszont igen – akár a víz alatt is.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.