Ez a jetpack nem a levegőben, hanem a víz alatt repíti a viselőjét

2023 / 10 / 20 / Bobák Zsófia
Ez a jetpack nem a levegőben, hanem a víz alatt repíti a viselőjét
A víz alatti jetpackkel kényelmesen száguldhatunk a víz alatt, bár a delfineket nem fogjuk utolérni.

Az Archie O'Brien által 2018-ban tervezett Cudajet nevű vízalatti jetpack a levegőben használatos hasonló eszközöktől, például a Gravity Industries Jet Suitjától eltérő módon nem dízellel vagy repülőgép üzemanyaggal működik, hanem egy úgynevezett impellerrel, ami a víz forgatásával generál meghajtóerőt. Az akkumulátoros, háton hordható eszköz nem biztosít olyan sebességet, amivel megközelíthető lenne a delfinek tempója, de egy nyaralás alkalmával így is érdekes élményt jelenthet a használata a hagyományos búvárkodás alternatívájaként, méghozzá a tradicionális jetpackeknél kényelmesebb a viselete, mivel csak egy hátra csatolható egységből áll, karokon hordható modulok nem tartoznak hozzá. Az irányítást így egyszerűen a test mozgatásával lehet kivitelezni.

A 14 kilogrammos berendezéssel maximum 10 km/h-ás sebességet lehet elérni, 40 méteres mélységig használható, és egy feltöltéssel 40 perces használatra alkalmas. A víz alatti jetpack a szabadidős tevékenységek mellett akár mentőakciók során is bevethető, akárcsak a levegőben működő társai: ez utóbbiak rohammentősök számára kialakított verzióját már tavaly elkezdték tesztelni és a Cudajet eredeti felhasználási körét is részben az elsősegélynyújtó szolgáltatások terén vizionálta a tervező.

(Fotó: Cudajet)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Az IBM, a Meta és ötven további szervezet helyezkedett szembe az OpenAI-jal és a Google-lel
Az IBM, a Meta és ötven további szervezet helyezkedett szembe az OpenAI-jal és a Google-lel
Az MI Szövetség tagjai a nyitottabb mesterséges intelligenciában hisznek.
DNS-ben tárol adatokat a Biomemory nevű apró kártya, ami százötven évig garantálja az információk épségét
DNS-ben tárol adatokat a Biomemory nevű apró kártya, ami százötven évig garantálja az információk épségét
Egyelőre méregdrága, de hosszú távon olcsóbb lehet a DNS-alapú tárolás, mint az elektronikus.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.