Ez a közös az űrhaderőben és a The Mandalorian című Star Wars sorozatban

2020 / 10 / 09 / Felkai Ádám
Ez a közös az űrhaderőben és a The Mandalorian című Star Wars sorozatban
Mi a legnagyobb gond egy űrbeli katonai ágazat kiképzésével? Természetesen az, hogy rendkívül költséges minden újoncot felvinni az űrbe, jobb híján tehát marad a szimuláció. A népszerű Star Wars sorozat pedig éppen itt jön képbe.

Az amerikai űrhaderőnek már van mottója, emblémája, remek toborzóvideója -- lényegében tehát mindene, ami igazán fontos, kivéve az űr különös viszonyaira felkészített katonákat. Ezen segít két vállalat kooperációja, az egyik a Slingshot Aerospace, a másik pedig a The Third Floor. A két cég együtt fogja elkészíteni azt a virtuális realitásra épülő űrszimulátort, melyben a kadétok beleszagolhatnak az űrbéli viszonyokba.

A The Third Floor a szórakoztatóiparból lehet ismerős, hiszen Hollywood egyik meghatározó digitális trükkgyárosairól beszélünk, akik olyan filmeken és sorozatokon edződtek, mint a Gravitáció, a Mentőexpedíció, végül pedig a hamarosan a második évaddal a képernyőre érkező Star Wars sorozat, a The Mandalorian – számol be a Tech Crunch. A tervek szerint a szimulátorban valós fizika és interaktív kiképzési lehetőségek segítik majd az újoncok felkészülését.

A szimuláció kifejlesztésére a két cég együtt 2 millió dollárt kapott, ebből 1 milliót maga az űrhaderő fizet. A szimulátort pedig Slingshot Orbital Laboratory-nak nevezik majd. Az Amerikai Egyesült Államok Légierőjének közleménye szerint az szimulátor által megteremtett „immerzív” környezet segít megérteni, hogy miként működnek az olyan bonyolult koncepciók, mint az aerodinamika, a tárgyak mozgása különböző égitestek pályáin, illetve miként lehet egy űrhajóval manőverezni.

A két vállalat közül a Slingshot Aerospace a rendszer informatikai komponenseiért, a The Third Floor pedig nem meglepő módon az ütős látványvilágért lesz felelős. A szimulátort a remények szerint egyszerűen lehet majd használni, a végeredmény pedig minden katonának megfelel majd a végzettségtől és a technológiai hozzáértéstől függetlenül.

(Kép: pxfuel)


Lehet, hogy a mesterséges intelligencia épp az összeomlás szélén táncol
Lehet, hogy a mesterséges intelligencia épp az összeomlás szélén táncol
Úgy még a Skynetből sem lesz semmi, ha az egész modell még a világhódítás előtt összeomlik.
Elkészíthetővé vált a hipotetikus 120-as elem – a legnehezebb eddig mind közül
Elkészíthetővé vált a hipotetikus 120-as elem – a legnehezebb eddig mind közül
A 120-as rendszámú unbinilium egy feltételezett elem a periódusos rendszerben – most egy új módszerrel elkészíthetővé vált. A kísérletek jövőre indulnak, és siker esetén ez lesz a legnehezebb ember alkotta elem, ami nem kevés tudományos következtetés levonásához is elvezethet.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.