Ez a szemetes elvégzi helyettünk a piszkos munkát és automatikusan bezacskózza tartalmát

2019 / 12 / 31 / Perei Dóra
Ez a szemetes elvégzi helyettünk a piszkos munkát és automatikusan bezacskózza tartalmát
Rohanós hétköznapjainkban gyakran megesik, hogy akár napokig megfeledkezünk a konyhai szemetesről, amikor pedig végre eszünkbe jut, nem éppen kellemes aromák csípik meg orrunkat.

Száz dollárért azonban nagyot fordulhat az életünk, a Townew automatizált szemetesládája ugyanis elvégzi a dolog legkényelmetlenebb részét: érzékeli, ha a zsák megtelt, lezárja, így nekünk már csak a kinti hulladékgyűjtőbe kell dobnunk. Sőt mi több, a Townew még új zsákot is tesz a régi helyére, így további két percet spórol nekünk. Az eszköz működése pofonegyszerű: kinyitásához egyszerűen csak a tető fölé kell helyezünk kezünket (harmincöt centiméteres magasságig érzékeli), és azonnal kinyílik. Ha pedig megtelt, megnyomjuk az elején található gombot, a kuka pedig teszi a dolgát. A Townew 2000mAh-es akkumulátorral működik, tíz óra töltéssel ígérete szerint egy hónapig üzemképes.

Ami a zsákok űrtartalmát illeti, tizenöt és fél literes darabok passzolnak bele (egy amerikai háztartáshoz viszonyítva ez kisméretűnek számít), a rájuk húzható utántöltős gyűrűt pedig könnyen tisztíthatóra tervezték a gyakori csere elkerülése miatt. Utóbbi emellett kétfajta változatban kapható: száz százalékban újrahasznosítható, illetve biológiailag lebomló anyagból.

A Townew pályafutása 2018-ban a Xiamoi és a JD jóvoltából indult, egy sikeres Indiegogo kampány után a Knectek Laboratórium közreműködésével pedig Észak-Amerika és Európa-szerte forgalmazni kezdték. Jelenleg az eszköz weboldaláról vagy az Amazonról rendelhető száz dollárért, vagyis nagyjából harmincezer forintért. Az utántöltős gyűrűk árazása pedig tizennyolc dollártól negyvennyolc dollárig terjed attól függően, hogy hármas vagy hatos, újrahasznosítható vagy lebomló kiszerelést vásárolnánk.

Mindeközben máshol MI segítségével válogatja a szemetet egy robot

Bár a szelektív hulladékgyűjtés mostanra a világ jó pár helyén elterjedt, a műanyaghulladék mégsem lett számottevően kevesebb. A Bulk Handling System robotja, a Max-Ai fejlett érzékelőivel és egy többrétegű neurális háló segítségével felismeri a különféle hulladékokat, majd fajták szerint szétválogatja őket.

A felvétel láttán az embernek kicsit olyan érzése támad, mintha a Szörny Rt.-be csöppent volna, de viccet félretéve az eszköz fontos munkát végez, hiszen amellett, hogy azonosítja a kidobott tárgyakat, sokkal gyorsabban és hatékonyabban teszi az emberekhez képest. Ráadásul szemlátomást nem okoz neki gondot az egész napos szemétben turkálás.

(Forrás: The Verge, Fotó: Indiegogo)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Az Intel olyan nagy teljesítményű szuperszámítógépet épített, amilyet rajta kívül csak egy gyártónak sikerült eddig
Az Intel olyan nagy teljesítményű szuperszámítógépet épített, amilyet rajta kívül csak egy gyártónak sikerült eddig
Az Aurora a világ második exaflopos szuperszámítógépe, de a Frontiert nem sikerült megszorongatnia.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.