Ez az eddigi legnagyobb felbontású videó a Titanic roncsáról 2022 / 09 / 08 / Felkai Ádám

Az OceanGate Expeditions saját bevallása szerint is a leginkább az űrturizmus egyfajta elérhetőbb áru (ezt persze nagyon relatívan kell érteni), inverz szolgáltatását nyújtja – ahelyett, hogy a magasba vinnének fel embereket, a cél a mélységes mély, ami a gyakorlatban vízalatti képződményeket és hajóroncsokat jelent, hogy némi látnivaló is akadjon. A Titanichoz idén nyáron például egy űrhajózáshoz képest valóban pitiáner 250 ezer dolláros áron lehetett lesüllyedni, ami jelenleg körülbelül 100 millió forint. A cég azonban emellett elkészítette az eddigi legjobb minőségű felvételt is a hajóról, ami a történelemben először 8K-ban tekinthető meg (megfelelő kijelző birtokában). Akadnak szakértők, akik dicsérték a sosem tapasztalt részletességet, például, hogy először lehet elolvasni az egyik vasmacskán az azt készítő vállalkozás nevét, mások szerint a turisták azonban kidobják a pénzüket. Paul F. Johnston, a Smithsonian Nemzeti Amerikai Történeti Múzeum tengertörténeti kurátora szerint például az emberek azért fizetnek, hogy ballasztok legyenek, és az ilyen utak nem adnak semmi újat hozzá a Titanic-kal kapcsolatos tudásunkhoz. A felvételen egyébként többek közt a bal oldali horgony, az első számú hajótest, egy hatalmas horgonylánc (mindegyik láncszem körülbelül 91 kilogrammot nyom), az első számú rakodótér és tömör bronz kapaszkodók láthatók. A legérdekesebb azonban az egyik kazán, amely az óceánfenéken kötött ki, miután a hajó ketté tört – ez a kazán az egyike azoknak, amit először szúrtak ki, amikor a Titanic-ot 1985-ben megtalálták. Akit érdekel a Titanic megtalálása mögötti bizarr történet elsüllyedt atom-tengeralattjárókkal a hidegháborús környezetben, az kattintson ide. Forrás: IE
Áttörés az anyag egzotikus, ötödik állapotának kutatásában
Áttörés az anyag egzotikus, ötödik állapotának kutatásában
A Bose-Einstein-kondenzáció az anyag egzotikus állapota, amit korábban csak atomok használatával tudtak előállítani a kutatók.
15 km vastag, tömör gyémántréteget rejthet a Merkúr felszíne
15 km vastag, tömör gyémántréteget rejthet a Merkúr felszíne
Nagy meglepetés egy kicsi bolygótól – a felfedezés a Merkúr több furcsa tulajdonságát is magyarázhatja.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.