Ez az eddigi legnagyobb felbontású videó a Titanic roncsáról 2022 / 09 / 08 / Felkai Ádám

Az OceanGate Expeditions saját bevallása szerint is a leginkább az űrturizmus egyfajta elérhetőbb áru (ezt persze nagyon relatívan kell érteni), inverz szolgáltatását nyújtja – ahelyett, hogy a magasba vinnének fel embereket, a cél a mélységes mély, ami a gyakorlatban vízalatti képződményeket és hajóroncsokat jelent, hogy némi látnivaló is akadjon. A Titanichoz idén nyáron például egy űrhajózáshoz képest valóban pitiáner 250 ezer dolláros áron lehetett lesüllyedni, ami jelenleg körülbelül 100 millió forint. A cég azonban emellett elkészítette az eddigi legjobb minőségű felvételt is a hajóról, ami a történelemben először 8K-ban tekinthető meg (megfelelő kijelző birtokában). Akadnak szakértők, akik dicsérték a sosem tapasztalt részletességet, például, hogy először lehet elolvasni az egyik vasmacskán az azt készítő vállalkozás nevét, mások szerint a turisták azonban kidobják a pénzüket. Paul F. Johnston, a Smithsonian Nemzeti Amerikai Történeti Múzeum tengertörténeti kurátora szerint például az emberek azért fizetnek, hogy ballasztok legyenek, és az ilyen utak nem adnak semmi újat hozzá a Titanic-kal kapcsolatos tudásunkhoz. A felvételen egyébként többek közt a bal oldali horgony, az első számú hajótest, egy hatalmas horgonylánc (mindegyik láncszem körülbelül 91 kilogrammot nyom), az első számú rakodótér és tömör bronz kapaszkodók láthatók. A legérdekesebb azonban az egyik kazán, amely az óceánfenéken kötött ki, miután a hajó ketté tört – ez a kazán az egyike azoknak, amit először szúrtak ki, amikor a Titanic-ot 1985-ben megtalálták. Akit érdekel a Titanic megtalálása mögötti bizarr történet elsüllyedt atom-tengeralattjárókkal a hidegháborús környezetben, az kattintson ide. Forrás: IE
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Sokakat zavar, mégis fontos lépés az italos palackokhoz rögzített kupakok bevezetése
Sokakat zavar, mégis fontos lépés az italos palackokhoz rögzített kupakok bevezetése
Simon Gergellyel, a Greenpeace Magyarország vegyianyag-szakértőjével beszélgettünk az egyre terjedő, de 2024-től már kötelező rögzített kupakok, és a PET-palackok körüli kérdésekről.
A nagy hódító iszonyatos végzete – élve temethették el Nagy Sándort
A nagy hódító iszonyatos végzete – élve temethették el Nagy Sándort
Nagy Sándor a teste a halála után hat nappal sem indult oszlásnak – akkor azt gondolták, hogy azért mert tényleg isten volt. Akadnak tudósok akik szerint ennél prózaibb volt az ok: az uralkodó akkor még élt, és így is temették el.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.