Ezen a képen látszik, hogy mennyire hatalmas lesz a Starship

2020 / 06 / 26 / Felkai Ádám
Ezen a képen látszik, hogy mennyire hatalmas lesz a Starship
Az új képet Elon Musk osztotta meg a Twitteren. A képen a Starship prototípus két tartálya látszik.

Elsőre talán nem is fest annyira nagynak, hiszen a méretet megfelelően a lent látható járművek sem érzékeltethetik. Azonban ha ránagyítunk a tartályok tetejére, azt látjuk, hogy azokon emberek tevékenykednek.

És ezek a gigászok még csak a Starshipek üzemanyagtartályai.

A Starship két részből, két fokozatból áll majd, és mindkettő többször felhasználható. Az első fokozat, maga a rakéta, a Super Heavy, amely segít kitörni az űrhajónak a Föld gravitációs vonzásából. Ennek a rozsdamentes acélból készült tartályai láthatóak a képen. Az egyik Twitter-felhasználó nagyításán pedig egyértelműen látszódnak a tartályok tetején tevékenykedő technikusok.

A Super Heavy 70 méter magas, az átmérője 9 méter. Miután a Super Heavy levállt, magától visszatér a kilövési állásba.

A Starship egy többször is felhasználható űrhajó, aminek a magassága 50 méter, az átmérője 9 méter. Az ígéretek szerint ez az eszköz 100 főt vagy 100 tonna rakományt fog szállítani. A lenti képen pedig az látható, ahogy méretét tekintve a Starship a történelem eddigi űrhajóihoz viszonyul.

A héten egyébként már felrobbant egy ehhez hasonló tartály, de ez tervezett robbantás volt: az SN7 tartályt így tesztelték. A korábban felrobbant SN4 tartály viszont véletlenül semmisült meg.

(Képek: Twitter/ElonMusk, Wikipedia)


Gamernek keresel karácsonyi ajándékot? Mondjuk a tuti tippeket!
Ha nem szoktál játszani, akkor gamer barátodnak vagy családtagodnak karácsonyi ajándékot választani extra kihívást jelent, ezért az Acer segítségével mondunk öt tippet, amivel sikert arathatsz.
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
A “mexikói UFO-múmiák” DNS-ének 30 százaléka egy “ismeretlen fajtól” származik állítólag
A “mexikói UFO-múmiák” DNS-ének 30 százaléka egy “ismeretlen fajtól” származik állítólag
Bármit is jelentsen, hogy ismeretlen faj. Kiderült az is, hogy Neil deGrasse Tysonnak felajánlották, hogy személyesen vizsgálja meg a testeket – de ő ezt a lehetőséget visszautasította. Elmondjuk, hogy miért, és hogy ez miért jelentheti a mexikói UFO-múmia vita bizonyos fokú lezárását.
Felforgathatja a fizikát: Einstein gravitációját egyesíti egy új elmélet a kvantummechanikával
Felforgathatja a fizikát: Einstein gravitációját egyesíti egy új elmélet a kvantummechanikával
A fizika éppen két szimultán közölt tanulmánytól hangos, amelyek egy radikális elméletet közölnek. Az új elmélet következetesen egyesíti a gravitációt és a kvantummechanikát, miközben megőrzi Einstein klasszikus téridő-koncepcióját. Mindez rengeteg mindent helyretenne az Univerzumról alkotott képünkben, többek közt magyarázná a fekete lyukak legrejtélyesebb tulajdonságát is.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.