Ezen a képen látszik, hogy mennyire hatalmas lesz a Starship

2020 / 06 / 26 / Felkai Ádám
Ezen a képen látszik, hogy mennyire hatalmas lesz a Starship
Az új képet Elon Musk osztotta meg a Twitteren. A képen a Starship prototípus két tartálya látszik.

Elsőre talán nem is fest annyira nagynak, hiszen a méretet megfelelően a lent látható járművek sem érzékeltethetik. Azonban ha ránagyítunk a tartályok tetejére, azt látjuk, hogy azokon emberek tevékenykednek.

És ezek a gigászok még csak a Starshipek üzemanyagtartályai.

A Starship két részből, két fokozatból áll majd, és mindkettő többször felhasználható. Az első fokozat, maga a rakéta, a Super Heavy, amely segít kitörni az űrhajónak a Föld gravitációs vonzásából. Ennek a rozsdamentes acélból készült tartályai láthatóak a képen. Az egyik Twitter-felhasználó nagyításán pedig egyértelműen látszódnak a tartályok tetején tevékenykedő technikusok.

A Super Heavy 70 méter magas, az átmérője 9 méter. Miután a Super Heavy levállt, magától visszatér a kilövési állásba.

A Starship egy többször is felhasználható űrhajó, aminek a magassága 50 méter, az átmérője 9 méter. Az ígéretek szerint ez az eszköz 100 főt vagy 100 tonna rakományt fog szállítani. A lenti képen pedig az látható, ahogy méretét tekintve a Starship a történelem eddigi űrhajóihoz viszonyul.

A héten egyébként már felrobbant egy ehhez hasonló tartály, de ez tervezett robbantás volt: az SN7 tartályt így tesztelték. A korábban felrobbant SN4 tartály viszont véletlenül semmisült meg.

(Képek: Twitter/ElonMusk, Wikipedia)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.