Ezen a képen látszik, hogy mennyire hatalmas lesz a Starship
2020 / 06 / 26 / felkai.adam
Ezen a képen látszik, hogy mennyire hatalmas lesz a Starship
Az új képet Elon Musk osztotta meg a Twitteren. A képen a Starship prototípus két tartálya látszik.

Elsőre talán nem is fest annyira nagynak, hiszen a méretet megfelelően a lent látható járművek sem érzékeltethetik. Azonban ha ránagyítunk a tartályok tetejére, azt látjuk, hogy azokon emberek tevékenykednek.

És ezek a gigászok még csak a Starshipek üzemanyagtartályai.

A Starship két részből, két fokozatból áll majd, és mindkettő többször felhasználható. Az első fokozat, maga a rakéta, a Super Heavy, amely segít kitörni az űrhajónak a Föld gravitációs vonzásából. Ennek a rozsdamentes acélból készült tartályai láthatóak a képen. Az egyik Twitter-felhasználó nagyításán pedig egyértelműen látszódnak a tartályok tetején tevékenykedő technikusok.

A Super Heavy 70 méter magas, az átmérője 9 méter. Miután a Super Heavy levállt, magától visszatér a kilövési állásba.

A Starship egy többször is felhasználható űrhajó, aminek a magassága 50 méter, az átmérője 9 méter. Az ígéretek szerint ez az eszköz 100 főt vagy 100 tonna rakományt fog szállítani. A lenti képen pedig az látható, ahogy méretét tekintve a Starship a történelem eddigi űrhajóihoz viszonyul.

A héten egyébként már felrobbant egy ehhez hasonló tartály, de ez tervezett robbantás volt: az SN7 tartályt így tesztelték. A korábban felrobbant SN4 tartály viszont véletlenül semmisült meg.

(Képek: Twitter/ElonMusk, Wikipedia)


Igényes és férfias történeteket keresel? A Roadstert neked írjuk!
Olvass bele az egyik legszínvonalasabb hazai magazinba, szeretni fogod! A Roadster egy fantasztikus utazás az élet legjobb területein...
Kövesd a Rakétát a Facebookon is!
Kövess, üzenj, kommentelj a Rakéta Facebook oldalán!
Ezek is érdekelhetnek

Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.