Ezt megérzi majd a klíma: India száz új repteret szeretne öt év alatt

2020 / 01 / 04 / Felkai Ádám
Ezt megérzi majd a klíma: India száz új repteret szeretne öt év alatt
A nyugati országokban, de akár nálunk is a repülőterek bővítésekor környezetvédő csoportok fejezik ki aggodalmuk nem csak a repülés tágabban értelmezett negatív hatása miatt a légkörre, hanem azért is, mert még a közvetlen környezet is megérzi a változást: mind a madarak, mind az élővilág egyéb tagjai megszenvedhetik a megnövekedett légi forgalmat.

Indiában, Ázsia harmadik legnagyobb gazdaságában, azonban a repülőterek építésétől és szállítási vonalak sűrűsödésétől a gazdaság további élénkülését várják. Narendra Modi, az ország miniszterelnöke ezzel az intézkedéssel szeretné egybekötni az ország kisebb városait és falvait, sőt akár egy repülőgép lízingelésre szakosodott pénzügyi cég felhúzására is számít. A végső cél India ötbillió dolláros gazdasággá alakítása 2025-re.

A légügyi szektor viszont régóta küszködik, és a haldokló Air India nem is maradt volna talpon kormányzati segítség nélkül. A kormány pedig most egybillió rúpiát fektetne be repülőtér építésbe.

Közben Indiában a környezetszennyezés rendkívül súlyos probléma.

A Delhi reptéren például tavaly november harmadikán harminchét járatot kellett átirányítani, mert azok képtelenek voltak landolni a sűrű szmogfelhő okozta alacsony látótávolság miatt. Természetesen a borzalmas levegőminőség egyéb károkat is okozott – ezrek kerültek miatta kórházba.

(Kép: Pixabay, forrás: Forbes)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.