Fél perc alatt 60000%-ot emelkedett egy kriptovaluta árfolyama

2021 / 03 / 18 / Bobák Áron
Fél perc alatt 60000%-ot emelkedett egy kriptovaluta árfolyama
Az elmúlt időszakban már megszokhattuk, hogy ha kriptopénzről van szó, akkor bármi megtörténhet, de az Alice nevű virtuális token szárnyalása még ebben a környezetben is kirívónak számít.

A szóban forgó token egy blockchain-alapokon nyugvó multiplayer játék, a My Neighbor Alice virtuális valutája, amiből a játékosok a nagy sikerű Animal Crossinghoz hasonlóan szigeteket vásárolhatnak, majd fejleszthetik őket. A kriptovalutát emellett NFT-k vásárlására is felhasználhatják, amelyek a My Neighbor Alice-ban virtuális állatok képében jelennek meg. A hírről beszámoló Benzinga szerint az első, február 25-én megtartott aukción 255 egyedi virtuális állat talált gazdára mintegy 700 ezer dollár, vagyis körülbelül 216 millió forintos értékben.

A Binance, vagyis a világ legnagyobb kriptovaluta-kereskedése hétfőn kezdte el jegyezni az Alice nevű tokent, aminek árfolyama pillanatok alatt kilőtt: a hírek szerint az Alice-nak mindössze harminc másodpercre volt szüksége ahhoz, hogy a 0,1 dolláros árfolyama 60 dollárig emelkedjen, ami pontosan 60000%-os emelkedés. Ezt azt jelenti, hogy ha valaki időben fektetett be egy dollárt, vagyis nagyjából 310 forintot a tokenbe, fél perccel később már 185 ezer forintja volt. Az Alice árfolyama azóta némileg konszolidálódott, és jelenleg már csak 16 dolláron jegyzik, de akinek sikerült időben bevásárolnia, annak még így is rendkívüli hasznot hozhatott ez a befektetés.

(Borítókép: QuoteInspector)

További cikkek a témában:

21 milliárd forintot ajánlott fel egy városnak egy walesi férfi, ha segítenek megtalálni a kidobott merevlemezét A 2013-ban kidobott winchester ugyanis bitcoinnal volt tele, ami mai értéken nagyjából 81 milliárd forintot érne.

Mi ez az egész NFT mánia, és hogy érhet egyetlen fájl húszmilliárd forintot? Buta őrület vagy a gyűjtőszenvedély digitális szintlépése?

Kétszázmillió dollárja van Bitcoinban, de kiment a fejéből a jelszava Stefan Thomasnak még két lehetősége van beütni a jelszavát a privát kulcsát tároló rendszerbe - ha ezeket elvéti, az eszköz örökre hozzáférhetetlenné teszi azokat.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Jól hangzott, de nem működött az Amazon kassza nélküli boltja
Jól hangzott, de nem működött az Amazon kassza nélküli boltja
Az Amazon négy év után felhagy a projekttel, amelynek az volt a célja, hogy a vásárlók egyszerűen kisétálhassanak a boltból a megvásárolt árukkal anélkül, hogy azért a kasszánál fizetniük kéne.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.