Fenntartható pénzügyek és zöld gazdaság Európában konferencia jön, bárki ingyenesen részt vehet rajta

2021 / 05 / 24 / Justin Viktor
Fenntartható pénzügyek és zöld gazdaság Európában konferencia jön, bárki ingyenesen részt vehet rajta
A fenntartható pénzügyek a környezeti, társadalmi és kormányzási (ESG) szempontok egyensúlyban történő kezelését jelenti a pénzügyi szektor beruházási döntéseinek meghozatalakor, melynek következtében több hosszú távú befektetés érkezhet a fenntartható gazdasági projektekhez. A témában egy hét múlva rendez konferenciát a FinnAgora a Finnovation sorozat részeként.

Fenntarthatóság

A webinariumon szó lesz a fenntarthatóságról, a zöld átállásról az EU által már ratifikált, vagy már folyamatban lévő reformokról melyek az üzleti szektort érintik. Az online konferenciát május 31-én tartják, az előadók között ott lesz Heidi Hautala, az Európai Parlament alelnöke, Gábor Barbara, az Európai Bizottság szakpolitikai tisztviselője, Cseh Katalin, magyar EP-képviselő, és Domaniczky Orsolya, a CEEweb magyar civil szervezet szakpolitikai tisztviselője.

A fenntartható pénzügyek fontos szerepet játszanak az Európai Zöld Megállapodás célkitűzéseiben, az EU éghajlat- és fenntarthatósági célkitűzéseiben, és az ezekhez kapcsolódó nemzetközi kötelezettségvállalások megvalósításában. Az EU igyekszik ennek szellemében a magánberuházásokat az éghajlat-semleges, éghajlattal szemben ellenálló, erőforrás-hatékony és tisztességes gazdaság felé terelni.

A Finnovation konferencia-sorozat 2019-ben indult, az idei első esemény témája a „Sustainable Finance and Green Economy in Europe”, melyet decemberben követ a Planet Budapest 2021 konferencia.

Üzleti szektor

A FinnAgora egyike Finnország 17 kulturális és tudományos intézetének, 2004-ben alapították, és fő célja, hogy segítse a finn művészek, tudósok, gazdasági- és társadalmi szereplők közép-európai boldogulását. A közvetítőszervezeten keresztül elérhetőek a finn kulturális, tudományos és gazdasági élet szereplői, valamint segítséget nyújtanak a finn, a magyar és a nemzetközi szervezetekkel való együttműködésben.

A szervezők főképp az üzleti szektor résztvevőinek részvételére számítanak, illetve a fórum nyitva áll minden, a zöld jövő iránt érdeklődő magánszemély számára is.

A jövő hétfőn megrendezett webinárium angol nyelven zajlik majd, de később minden magyar felirattal is visszanézhető lesz. Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet EZEN A LINKEN lehet megtenni. A Finnovation: Sustainable Finance and Green Economy in Europe Facebook esemény linkje ITT található.

(Forrás: FinnAgora Kép: Unsplash)

Ez is érdekelhet:

A Microsoft Minecraft-térképet csinált fenntarthatósági jelentéséből Miután a Microsoft közzétette az éves fenntarthatósági jelentését, gondoltak egyet, és úgy döntöttek, hogy egy kicsit feldobják a minden bizonnyal önmagában is rendkívül érdekes és olvasmányos dokumentumot. Ehhez a Minecraft fejlesztője, a Mojang jelentkezett partnernek.

Két magyar város is bejutott tavaly az EU "100 intelligens város kihívás" nevű programjába Végre egy igazi okosváros program, ami az öreg kontinensen támogatja a jövő technológiájának bevezetését, ráadásul átfogóan, nyitottan, úgy, hogy bármelyik város csatlakozhat hozzá. Amelyik szeretne.

Göteborg öt hónapig teszteli az autonóm elektromos tömegközlekedést Göteborg városa és a Västtrafik helyi tömegközlekedési hatóság, öt hónapos tesztbe kezdtek, melynek célja egy új  mobilitási megoldás, az autonóm elektromos busz-szolgáltatás beindítása. 


 


Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.