Fenntartható pénzügyek és zöld gazdaság Európában konferencia jön, bárki ingyenesen részt vehet rajta

2021 / 05 / 24 / Justin Viktor
Fenntartható pénzügyek és zöld gazdaság Európában konferencia jön, bárki ingyenesen részt vehet rajta
A fenntartható pénzügyek a környezeti, társadalmi és kormányzási (ESG) szempontok egyensúlyban történő kezelését jelenti a pénzügyi szektor beruházási döntéseinek meghozatalakor, melynek következtében több hosszú távú befektetés érkezhet a fenntartható gazdasági projektekhez. A témában egy hét múlva rendez konferenciát a FinnAgora a Finnovation sorozat részeként.

Fenntarthatóság

A webinariumon szó lesz a fenntarthatóságról, a zöld átállásról az EU által már ratifikált, vagy már folyamatban lévő reformokról melyek az üzleti szektort érintik. Az online konferenciát május 31-én tartják, az előadók között ott lesz Heidi Hautala, az Európai Parlament alelnöke, Gábor Barbara, az Európai Bizottság szakpolitikai tisztviselője, Cseh Katalin, magyar EP-képviselő, és Domaniczky Orsolya, a CEEweb magyar civil szervezet szakpolitikai tisztviselője.

A fenntartható pénzügyek fontos szerepet játszanak az Európai Zöld Megállapodás célkitűzéseiben, az EU éghajlat- és fenntarthatósági célkitűzéseiben, és az ezekhez kapcsolódó nemzetközi kötelezettségvállalások megvalósításában. Az EU igyekszik ennek szellemében a magánberuházásokat az éghajlat-semleges, éghajlattal szemben ellenálló, erőforrás-hatékony és tisztességes gazdaság felé terelni.

A Finnovation konferencia-sorozat 2019-ben indult, az idei első esemény témája a „Sustainable Finance and Green Economy in Europe”, melyet decemberben követ a Planet Budapest 2021 konferencia.

Üzleti szektor

A FinnAgora egyike Finnország 17 kulturális és tudományos intézetének, 2004-ben alapították, és fő célja, hogy segítse a finn művészek, tudósok, gazdasági- és társadalmi szereplők közép-európai boldogulását. A közvetítőszervezeten keresztül elérhetőek a finn kulturális, tudományos és gazdasági élet szereplői, valamint segítséget nyújtanak a finn, a magyar és a nemzetközi szervezetekkel való együttműködésben.

A szervezők főképp az üzleti szektor résztvevőinek részvételére számítanak, illetve a fórum nyitva áll minden, a zöld jövő iránt érdeklődő magánszemély számára is.

A jövő hétfőn megrendezett webinárium angol nyelven zajlik majd, de később minden magyar felirattal is visszanézhető lesz. Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet EZEN A LINKEN lehet megtenni. A Finnovation: Sustainable Finance and Green Economy in Europe Facebook esemény linkje ITT található.

(Forrás: FinnAgora Kép: Unsplash)

Ez is érdekelhet:

A Microsoft Minecraft-térképet csinált fenntarthatósági jelentéséből Miután a Microsoft közzétette az éves fenntarthatósági jelentését, gondoltak egyet, és úgy döntöttek, hogy egy kicsit feldobják a minden bizonnyal önmagában is rendkívül érdekes és olvasmányos dokumentumot. Ehhez a Minecraft fejlesztője, a Mojang jelentkezett partnernek.

Két magyar város is bejutott tavaly az EU "100 intelligens város kihívás" nevű programjába Végre egy igazi okosváros program, ami az öreg kontinensen támogatja a jövő technológiájának bevezetését, ráadásul átfogóan, nyitottan, úgy, hogy bármelyik város csatlakozhat hozzá. Amelyik szeretne.

Göteborg öt hónapig teszteli az autonóm elektromos tömegközlekedést Göteborg városa és a Västtrafik helyi tömegközlekedési hatóság, öt hónapos tesztbe kezdtek, melynek célja egy új  mobilitási megoldás, az autonóm elektromos busz-szolgáltatás beindítása. 


 


memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Mikrofarmokkal tervez újfajta életmódot divatba hozni egy amerikai cég
Mikrofarmokkal tervez újfajta életmódot divatba hozni egy amerikai cég
Az árát nehezen hozza be, de állandóan kéznél lévő, vegyianyagmentes zöldségeket biztosít a bárhol elhelyezhető mikrofarm, ami az öntözésen kívül önállóan működik.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.