Fenntartható pénzügyek és zöld gazdaság Európában konferencia jön, bárki ingyenesen részt vehet rajta

2021 / 05 / 24 / Justin Viktor
Fenntartható pénzügyek és zöld gazdaság Európában konferencia jön, bárki ingyenesen részt vehet rajta
A fenntartható pénzügyek a környezeti, társadalmi és kormányzási (ESG) szempontok egyensúlyban történő kezelését jelenti a pénzügyi szektor beruházási döntéseinek meghozatalakor, melynek következtében több hosszú távú befektetés érkezhet a fenntartható gazdasági projektekhez. A témában egy hét múlva rendez konferenciát a FinnAgora a Finnovation sorozat részeként.

Fenntarthatóság

A webinariumon szó lesz a fenntarthatóságról, a zöld átállásról az EU által már ratifikált, vagy már folyamatban lévő reformokról melyek az üzleti szektort érintik. Az online konferenciát május 31-én tartják, az előadók között ott lesz Heidi Hautala, az Európai Parlament alelnöke, Gábor Barbara, az Európai Bizottság szakpolitikai tisztviselője, Cseh Katalin, magyar EP-képviselő, és Domaniczky Orsolya, a CEEweb magyar civil szervezet szakpolitikai tisztviselője.

A fenntartható pénzügyek fontos szerepet játszanak az Európai Zöld Megállapodás célkitűzéseiben, az EU éghajlat- és fenntarthatósági célkitűzéseiben, és az ezekhez kapcsolódó nemzetközi kötelezettségvállalások megvalósításában. Az EU igyekszik ennek szellemében a magánberuházásokat az éghajlat-semleges, éghajlattal szemben ellenálló, erőforrás-hatékony és tisztességes gazdaság felé terelni.

A Finnovation konferencia-sorozat 2019-ben indult, az idei első esemény témája a „Sustainable Finance and Green Economy in Europe”, melyet decemberben követ a Planet Budapest 2021 konferencia.

Üzleti szektor

A FinnAgora egyike Finnország 17 kulturális és tudományos intézetének, 2004-ben alapították, és fő célja, hogy segítse a finn művészek, tudósok, gazdasági- és társadalmi szereplők közép-európai boldogulását. A közvetítőszervezeten keresztül elérhetőek a finn kulturális, tudományos és gazdasági élet szereplői, valamint segítséget nyújtanak a finn, a magyar és a nemzetközi szervezetekkel való együttműködésben.

A szervezők főképp az üzleti szektor résztvevőinek részvételére számítanak, illetve a fórum nyitva áll minden, a zöld jövő iránt érdeklődő magánszemély számára is.

A jövő hétfőn megrendezett webinárium angol nyelven zajlik majd, de később minden magyar felirattal is visszanézhető lesz. Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet EZEN A LINKEN lehet megtenni. A Finnovation: Sustainable Finance and Green Economy in Europe Facebook esemény linkje ITT található.

(Forrás: FinnAgora Kép: Unsplash)

Ez is érdekelhet:

A Microsoft Minecraft-térképet csinált fenntarthatósági jelentéséből Miután a Microsoft közzétette az éves fenntarthatósági jelentését, gondoltak egyet, és úgy döntöttek, hogy egy kicsit feldobják a minden bizonnyal önmagában is rendkívül érdekes és olvasmányos dokumentumot. Ehhez a Minecraft fejlesztője, a Mojang jelentkezett partnernek.

Két magyar város is bejutott tavaly az EU "100 intelligens város kihívás" nevű programjába Végre egy igazi okosváros program, ami az öreg kontinensen támogatja a jövő technológiájának bevezetését, ráadásul átfogóan, nyitottan, úgy, hogy bármelyik város csatlakozhat hozzá. Amelyik szeretne.

Göteborg öt hónapig teszteli az autonóm elektromos tömegközlekedést Göteborg városa és a Västtrafik helyi tömegközlekedési hatóság, öt hónapos tesztbe kezdtek, melynek célja egy új  mobilitási megoldás, az autonóm elektromos busz-szolgáltatás beindítása. 


 


Gamernek keresel karácsonyi ajándékot? Mondjuk a tuti tippeket!
Ha nem szoktál játszani, akkor gamer barátodnak vagy családtagodnak karácsonyi ajándékot választani extra kihívást jelent, ezért az Acer segítségével mondunk öt tippet, amivel sikert arathatsz.
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Újradefiniálná egy amerikai cég a tengeri szélerőművek működését
Újradefiniálná egy amerikai cég a tengeri szélerőművek működését
A T-Omega Wind egy kis méretű prototípussal már teszteli a piramis alakú, vízen lebegő szélturbina életképességét.
Egy kutatóhajó a világ legnagyobb jéghegyének útjába került, így sikerült videóra venni
Egy kutatóhajó a világ legnagyobb jéghegyének útjába került, így sikerült videóra venni
Az A23a közvetlen közelében haladt el az RSS Sir David Attenborough, a találkozást a kutatók meg is örökítették.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.