Forradalmi hangulat a Renault-nál: kínai gyárból érkezik Európa legolcsóbb villanyautója

2020 / 10 / 23 / Rácz Tamás
Forradalmi hangulat a Renault-nál: kínai gyárból érkezik Európa legolcsóbb villanyautója
A francia szakszervezetek komoly tiltakozásokba kezdtek, amiért a francia állam által is támogatott francia gyártó egy kínai üzemben készülő kocsival tervezi letarolni az európai piacot.

Az európai autóipar régóta figyeli árgus szemekkel Kínát. Most viszont úgy tűnik, a kínai autógyártás nem új, idegen márkák kétséges minőségű termékeivel rombolja majd le az itteni piacot. Lehet, hogy az európai központú vállalatok Kínában gyártott gazdasági trójai falovai okoznak komoly gondokat pont azoknak az európai családoknak, akiknek ezek az új autókat ezek a cégek el akarják adni.

A Renault pár napja rántotta le az utolsó leplet a Dacia Springről, arról az új kis villanyautóról, amely a maga műfajában a legolcsóbb, legelérhetőbb kocsi lesz Európában. Ez a kocsi viszont pont annyira Dacia, mint amennyire Renault: egy eredetileg Kínának tervezett és Kínában is gyártott, bár az EU piacain való megjelenésre felkészített autóról van szó. A Dacia Spring ugyanis a kínai Dongfeng vállalat üzemében készül majd - részben épp ezért is lehet annyira olcsó.

A francia autóipari szakszervezetek már jelezték is ellenérzésüket a dologgal szemben és komolyabb tiltakozó akciókra is lehet számítani részükről. Különösen pikáns részlet a történetben, hogy a Renault idén júniusban állami hitelkezességgel tudta elkerülni sok francia munkásának elbocsátását. Ezek után valóban zavarba ejtő, hogy a francia állam által megsegített francia cég kínai munkások által összeszerelt autóval tervezi letarolni az európai, benne a francia villanyautó-piacot.

Egy másik autós szakszervezet arra is igyekszik felhívni a politika figyelmét, hogy ha egy elektromos autót Kínából hoznak nagy tömegben az európai piacra, a szállítással összefüggő CO2-kibocsátás jelentősen megnöveli, ahogy ők mondják, "katasztrofálissá" változtathatja a kocsi, mint termék karbonlábnyomát.


memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan tudják használni a szolgáltatást.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
A teljes emberi öntudat talán egy fekete lyukra vezethető vissza
A teljes emberi öntudat talán egy fekete lyukra vezethető vissza
Mi történik, ha Charles Darwin evolúcióelméletét kozmikus (vagy annál is hatalmasabb) léptékben, lényegében magára az univerzumra alkalmazzuk? – Nos, akkor az alapvető kérdéseinkre születnek őrült válaszok, valamint elképesztő következtetések az univerzumunk természetéről.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.