Hamarosan háttérellenőrzés is kérhető lesz a kiszemelt partnerről a Tinderen

2021 / 03 / 17 / Perei Dóra
Hamarosan háttérellenőrzés is kérhető lesz a kiszemelt partnerről a Tinderen
A Tinder-felhasználók nemsokára olyan nyilvános adatokhoz is hozzáférhetnek (leendő) randipartnereikkel kapcsolatban, minthogy korábban volt-e dolguk a rendőrséggel valamilyen erőszakos bűncselekmény miatt.

Egészen pontosan a Match Group vállalat - ami alá a Tinder is tartozik - döntött úgy, hogy a jövőben a népszerű online társkereső felhasználói is kérhetnek háttérellenőrzést kiszemeltjükről, miután a Match Group jelentős pénzösszeget fektetett a New York-i székhelyű Garbo nonprofit szervezetbe. A befektetés nagyságát egyelőre nem publikálták, a TechCrunch értesülései szerint azonban alighanem dollármilliós tételekről beszélhetünk. Míg a Fast Company többek között arról írt, hogy a regisztráltak ellenőrzéshez mindössze csak a nevük és telefonszámuk szükséges. A Tinder-felhasználók ezáltal hamarosan bárkit leinformálhatnak arról, hogy az illetőt letartóztatták-e valaha, illetve hajlamos-e az erőszakos viselkedésre. A Garbo közleményéből mindemellett kiderül, hogy nyilvános adatokat gyűjtenek többek között

erőszakosságról, bántalmazásról, letartóztatásokról, távoltartási végzésekről, zaklatásról és más erőszakos bűncselekményekről,

valamint figyelembe veszik a rendőri jelentéseket, és minden olyan jogi dokumentumot, melyek tárgya a bántalmazás, zaklatás, vagy bármilyen egyéb bűncselekmény.

A kábítószeres visszaélésekkel kapcsolatos információk ellenben továbbra is rejtve maradhatnak - idézi a Garbo februári blogbejegyzését Daily Mail. Válaszukat azzal indokolták, hogy ezek az adatok aránytalanul nagy mértékben érintik a nem fehéreket, illetve azok nem relevánsak a kapcsolaton belüli erőszak szempontjából. Ennek tükrében a közlekedési szabálysértéseket, például az ittas vezetést vagy a halálos kimenetelű baleset okozását ugyancsak kihagyják az ellenőrzésből.

A szolgáltatás fizetős lesz, az viszont még nem tisztázott, hogy a Tinder-előfizetés részét képezi-e.

A Garbo próbaüzemét a Tinderen végzik, ha sikeresnek bizonyul, idővel elérhetővé teszik a cég többi oldalán, így az OkCupid-on, a Hinge-n és a Match-en is. Az ellenőrzés nem csak az ideális partner megtalálásának esélyét javítja: a Garbo célja a kiszolgáltatott csoportok védelme, beleértve a nőket, a színes bőrűeket és az LMBT csoportokat a nemi alapú erőszakkal szemben azáltal, hogy olcsó vagy ingyenes hozzáférést biztosít a közemberek számára egyébként sok esetben nehezen hozzáférhető információkhoz.

(Fotó: Unsplash/Alexander_Sinn)

További cikkek a témában:

A Tinder készített egy játékot a világvégéről, de inkább mégsem most jelentetik meg Kevesen tudták, hogy a Tinder videojátékot fejleszt, még kevesebben, hogy az apokalipszisről. Az viszont biztos, hogy nem most fogják megjelentetni a téma „aktualitása” miatt.

Magyarországon is indul a Facebook társkeresője A világ legnagyobb közösségi platformja az életünk újabb területét nézte ki magának. Indul a társkeresés a Facebookon, mutatjuk hogyan működik.

Kedves hirdetők, ez a felhasználó meleg, emez meg szereti a drogokat A világ legismertebb randi appjai cégek tömegének adnak át érzékeny információkat. 


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Az egész világot elláthatná inzulinnal egy nagy csorda génmódosított tehén teje
Az egész világot elláthatná inzulinnal egy nagy csorda génmódosított tehén teje
Olcsóbb és több inzulin – ezt ígéri a biotechnológiai csoda, a barna tehén, amely nem csak tejet, de mellette humán inzulint is termel.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.