Használt farmerből készít napszemüveget egy férfi

2020 / 11 / 04 / Perei Dóra
Használt farmerből készít napszemüveget egy férfi
Jack Spencer közel egy évtizede gyárt napszemüveget régi farmerből. Hosszas próbálkozások és tévedések, és alighanem több prototípus legyártása után, mint amennyit meg tud számlálni, végül kitalált egy módszert, amely csúcskategóriás, mégis praktikus kiegészítővé teszi a használt ruhadarabot.

Egy régi ruhákkal és felesleges anyagokkal elárasztott világban egyre inkább értelmet nyer a használt 'erőforrások' új, használható cikkekké alakítása. Elvégre manapság sokszor nem is annyira innovatív dolgokra, mint inkább a régiek újszerű felhasználási módjaira van szükségünk, a Mosevic nevű cég pedig pontosan ezt próbálja megtenni.

Jack Spencer az angliai Cornwallban terméktervezésből diplomázott, tanulmányai befejezése után pedig szénszállal kezdett dolgozni. Miközben a szénszálakat gyantával erősítette, felvetette magában, hogy ugyanezt kipróbálhatná farmerrel is. Egy helyi turkálóban megszerezte a szükséges anyagokat, és a korai eredmények, bár korántsem tökéletesek, de ígéretesek voltak. Mivel akkor még nem engedhetett meg magának egy CNC marógépet, csinált magának egyet. Összeszerelte az alkatrészeket, majd három hónapon át hibaelhárítást végzett, hogy az eszköz működőképes legyen. Aztán egy napon megtörtént a csoda, a gép elindult, ő pedig elkezdhette precíz formákra vágni az előkészített farmeranyagot. (A marógépet a kezdetektől fogva fejlesztgeti, tökéletesíti.) Rengeteg mindent kipróbált, mire a végeredmény vízálló, és viselésre alkalmas lett:

 

olyan amitől tulajdonosa stílusosnak érzi magát, és nem okoz fájdalmat feltenni, levenni, vagy akár órákon keresztül hordani.

Jack még 2011-ben azt hitte, hogy a kísérletezés után néhány hónapon belül máris előállhat egy nagyszerű termékkel, most mégis azt mondja, akkoriban kevés tudással rendelkezett. Jelenleg azonban nagyon büszke találmányára, illetve az alábbi videóra, amivel megmutatja a szemüveg elkészítéséhez szükséges munkamennyiséget, és kiemeli a termék egyediségét.

Az érdeklődők jelenleg ötféle stílusból választhatnak, kék és fekete farmer színekben, a szállítás pedig a világ legtöbb országába biztosított. Bár egy napszemüvegért átszámítva körülbelül hetvenháromezer forintot kell kicsengetni, az biztos, hogy a kiegészítő új értelmet ad a kézműves szónak, és remélhetőleg tényleg a jövő egyik nagy innovációja lesz.

(Fotó: Mosevic)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Különös hatással van a Mars a földi óceánok mélyére
Különös hatással van a Mars a földi óceánok mélyére
A Föld és a Mars kozmikus keringője hatással van a földi óceán mélyére, ami a klímaváltozás szempontjából is tartogathat jó hírt.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.