Hogyan lett a pesti filmrendezőből önellátó remete a Tisza-tó mellett?

2023 / 12 / 17 / Raketa.hu
Hogyan lett a pesti filmrendezőből önellátó remete a Tisza-tó mellett?
A Rakéta szerzői rendszeres vendégei a radiocafé 98.0 Kávézó a világ végén című műsorának. A legutóbbi adás középpontjában a "Jóreménység szigete" című film állt, ám előtte az új, szinte teljesen titkosított Messengerről beszélgetett a két műsorvezető, McMenemy Márk és Marvin, kollegánkkal, Pőcze Balázzsal.

A Meta ugyanis nemrég bejelentette, hogy minden, a Messengeren zajló, két fél közti beszélgetés és hívás alapértelmezetten titkosított lesz. Ez pedig újra életre hívta a vitát arról, hogy vajon a hatóságoknak bele kéne-e látniuk az összes chatbe, ha a szükség úgy kívánja, illetve, hogy van-e, legyen-e félnivalója annak, aki semmi illegálisról nem szokott beszélgetni, sem élőben, sem online.

A Kávézó a világ végén második felének a vendége Ljasuk Dimitry filmrendező volt, aki a koronavírus-járvány idején úgy döntött, hogy néhány hétre kivonja magát a forgalomból, és visszavonul gyermekkora egyik meghatározó helyszínére, egy Tisza-tavi apró kunyhóba. A hetekből hónapok lettek, az eleinte ügyetlenkedő "pesti srácból" pedig nagyszakállú, önellátó remete, aki környezetével tökéletes harmóniában élte lassúcska napjait. Ebből készült a "Jóreménység szigete" című film, ami először a mozikban, most pedig a Netflixen látható. Márk és Dimitry ember és természet kapcsolatáról, a filmek fontosságáról és a Tisza-tó jövőjéről beszélgettek.

(Borítókép: Dimitry Ljasuk/Unsplash)


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Huszonnégy órán át programozhatnak megállás nélkül a nagyszabású hackathon résztvevői
Huszonnégy órán át programozhatnak megállás nélkül a nagyszabású hackathon résztvevői
Idén is próbára tehetik a programozói-, és koncentrálóképességüket a hazai IT-tehetségek az ArubaCloud versenyén, ahol a nyertesek a saját startupjuk beindításához kapnak támogatást.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.