Hogyan mozizzunk COVID idején? Az Amazon kitalálta

2020 / 09 / 04 / Pőcze Balázs
Hogyan mozizzunk COVID idején? Az Amazon kitalálta
A járvány mindannyiunk életét felforgatta. Nem csak az üzletek, az éttermek, az iskolák kellett, hogy újragondolják a működésüket, de a filmstúdióknak és a moziknak is ki kell találniuk, hogy mit, hol és hogyan jelentessenek meg. Az Amazonnak támadt egy jó ötlete, hogy hogyan tudunk közös filmnézéseket csapni, anélkül, hogy veszélyeztetnénk egymás egészségét.

Ugyan egyelőre működnek a mozik Magyarországon, de hogy a jövőben a vírus terjedésének függvényében ez hogyan változik, valószínűleg még az illetékesek sem tudják pontosan. Mindeközben egyre óvatosabbak vagyunk, és már a barátokat is eggyel kevésbé szívesen hívjuk át filmet nézni.

A streamerek tudják a megoldást?

A The Verge-ön jelent meg, hogy a leginkább videójátékok közvetítéséről híres Twitchen mostatól a világ összes kreátora számára elérhető a Watch Party funkció. Ennek a lényege, hogy nem azt streameljük, hogy épp Fortnite-ozunk, vagy egyszerűen csak beszélünk a webkameránkba, hanem az anyacégük, az Amazon Prime Video kínálatából választunk egy filmet, elindítjuk, és a barátaink, követőink is szabadon becsatlakozhatnak nézni és chatelni, feltéve, hogy ők is előfizetői a szolgáltatásnak. Ez persze elég sok akadály és kényelmetlenség egyszerre, ráadásul ugyan elérhető, de első blikkre nem túl ismert Magyarországon az Amazon streaming platformja, de legalább egy ötlet, ami közelebb vihet minket ahhoz, hogy együtt élvezzünk egy filmet anélkül, hogy egy légtérben lennénk. Ha a Watch Partyk népszerűek lesznek, valószínűleg más platformok is elgondolkodnak hasonló megoldásokon.

Mindenki próbálkozik

Ezzel egy időben a Disney azzal kísérletezik, hogy hogyan tudná a legszerencsésebben bemutatni a Mulan című rajzfilm élőszereplős verzióját. Magyarországon szeptember 10-én érkezik a mozikba a film, amit eredetileg márciusban, majd júliusban, aztán augusztusban terveztek bemutatni, ám a járvány újra és újra keresztülhúzta a Disney terveit. A cég tavaly elindított, idehaza egyelőre nem elérhető online platformján, a Disney+on is szeptemberben indul a Mulan, ám a havi hétdolláros előfizetési díjon felül még harminc dollárt ki kell fizetniük azoknak, akik szeretnék megnézni a filmet. Azok, akik nem vállalják a plusz költséget, csak decemberben hívhatják át a barátokat mozizni - ha akkor már mer ilyet csinálni az ember.

A járvány kitörése után, márciusban több hazai zenésszel beszélgettünk, hogy mennyire reális alternatíva számukra a digitális zenélés a koncertek helyett - azóta az élet igazolta pesszimizmusukat. Hogy a filmgyártók megtalálják-e a számításukat a járvány őszi szakaszában, nemsokára kiderül.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Az állóképesség már nem szükséges követelmény az extrém túrázáshoz – legalábbis ezt ígéri a sci-fiből szalajtott, AI-vezérelt exoszkeleton.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.