Hogyan működhetne fenntarthatóan a világ tizedik legkisebb országa?

2023 / 12 / 02 / Raketa.hu
Hogyan működhetne fenntarthatóan a világ tizedik legkisebb országa?
A Rakéta szerzői rendszeres vendégei a radiocafé 98.0 Kávézó a világ végén című műsorának. A legutóbbi adás középpontjában Málta fenntarthatósági törekvései álltak, de a fekete péntek sötét oldaláról is beszélgetett a két műsorvezető, McMenemy Márk és Marvin, kollegánkkal, Pőcze Balázzsal.

Az Egyesült Államokban majdnem tízmilliárd, világszerte több mint hetvenmilliárd dollárt hagytak ott a vásárlók az internetes áruházakban a fekete pénteken, ami szemmel látható növekedés tavalyhoz képest. Pedig a hatalmasnak tűnő akciók előtt pont arról írtunk a Rakétán, hogy valójában már nem is minden esetben tudunk olyan óriásiakat spórolni ezen a napon. Marvin, Balázs és Márk, aki bevallotta, hogy egy porszívóval lett gazdagabb a Black Friday-nek köszönhetően, alaposan végigbeszélték, hogy hogyan próbálják megvezetni egyes áruházak a vásárlóikat, ahogyan azt is, hogy mi a baj a meggondolatlan, túlzó vásárlással.

A Kávézó a világ végén második felének a vendége Hangya Edina volt, aki a Máltai Idegenforgalmi Hivatal képviseletében mesélt arról, hogy az alig több mint félmilliós, mindössze háromszáztizenhat négyzetkilométeres miniállam hogyan küzd a kiszolgáltatottság ellen, hiszen egyelőre az élelem- és az energiaigényét is külső forrásokból kell fedeznie. Ugyanakkor terveik vannak már arra, hogy szél-, nap- és hullámerőművek segítségével önállóan biztosítsák az ott lakók életéhez szükséges energiát.

(Borítókép: Joseph Buhagiar/Unsplash)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Senki sem érti: valami nem stimmel a Föld mágneses mezőjével az Északi- és Déli-sark körül
Senki sem érti: valami nem stimmel a Föld mágneses mezőjével az Északi- és Déli-sark körül
A bolygónkon az életet a mágneses mező teszi lehetővé, ezért is fontos, hogy minél jobban megismerjük.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.