Hogyan törölhetünk egyszerre hatalmas mennyiségű levelet a Gmailben

2023 / 02 / 05 / Bobák Áron
Hogyan törölhetünk egyszerre hatalmas mennyiségű levelet a Gmailben
A Google 15 GB tárhelyet biztosít ingyenesen minden fiókhoz, ami elég gyorsan be tud telni, ha nagyobb fájlokat tárolunk a Drive-ban vagy a fotóinkat automatikusan szinkronizáljuk a Google Fotók alkalmazásban, de a tárhely feléléséhez adott esetben az is elég lehet, ha évek óta nem töröltük az e-mailjeinket a Gmailes postaládánkból.

Utóbbi valószínűleg a leghatékonyabb módszer arra, hogy helyet szabadítsunk fel a fiókunkban, mert bár egy átlagos e-mail mérete legfeljebb néhány száz kilobájt, tízezres nagyságrendben már gigabájtokat is tudnak foglalni, pláne, ha még képet vagy videót tartalmazó mellékletekkel is el vannak látva.

A fölösleges levelek törlése elsőre borzasztóan időigényes feladatnak tűnik, hiszen a Gmail egy oldalon mindössze száz levelet jelenít meg. Ezeket kijelölhetjük egyszerre is a levelek felett található kis doboz bepipálásával, a dobozka melletti nyílra kattintva pedig arra is lehetőségünk nyílik, hogy csak az olvasott, olvasatlan vagy csillagozott leveleket jelöljük ki. Ha végleg megszabadulnánk minden levelünktől, akkor elég, ha bepipáljuk a dobozt, aztán rákattintunk a megjelenő "Az összes beszélgetés kijelölése" feliratra, de még ekkor is csak az Elsődleges mappában található leveleket fogjuk tudni törölni, a Közösségi és Promóciók mappába kerülőket nem.

Létezik viszont egyszerű megoldás a leveleink szortírozására, amihez nem kell mást tennünk, mint hogy

  • a Gmail keresősorába ("Keresés a levelek között" felirat) beírjuk, hogy "label:all mail".
  • A Gmail ekkor meg fogja jeleníteni az összes, vagyis a Közösségi és a Promóciók mappába érkező levelünket is.
  • Ezzel együtt a leveleink felett megjelennek különböző ikonok is, amikkel személyre szabhatjuk a keresést, például kiválaszthatjuk, hogy csak az olvasatlan vagy a melléklettel is rendelkező levelek jelenjenek meg, megadhatunk egy konkrét időtartományt, a "Speciális keresés" fülre kattintva pedig ennél sokkal részletesebben is leszűkíthetjük a törölni kívánt levelek körét.
  • Ha beállítottuk, hogy pontosan mit szeretnénk törölni, a levelek feletti kis fenti négyzetet bepipálva jelöljük ki az összes levelet.
  • Ekkor még csak az egy oldalon megjelenő száz darab levél lesz kijelölve, viszont ha rákattintunk a kijelölt levelek felett megjelenő "Jelöld ki az összes beszélgetést, amely megfelel ennek a keresésnek" sorra, akkor máris az összes levelet kijelöltük.

Nincs más dolgunk, mint hogy a törlés ikonra kattintsunk (kis szemetes ikon a levelek felett), ezzel viszont még nem teljesen végeztük el a feladatot. A Gmail a törölt leveleket 30 napig tárolja a Kuka mappában, így ahhoz, hogy valóban felszabadítsuk a szükséges tárhelyet, be kell lépnünk a Kukába, majd ott a "Kuka ürítése most" feliratra kattintva ténylegesen törölni a leveleinket.

Ez a cikk eredetileg 2021.09.08-án jelent meg a Rakétán.

(Borítókép: Thiago Prudencio/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Melyik a legjobb megoldás a telefonnal készített fotóink tárolására? A Google néhány napja jelentette be, hogy 2021. június elsejétől nem ad többé ingyenes korlátlan tárhelyet a Google Fotókhoz, így ha 15 GB-nál több tárhelyre lenne szükségünk, eldönthetjük, hogy fizetünk, vagy pedig más megoldás után nézünk.


memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Az Intel olyan nagy teljesítményű szuperszámítógépet épített, amilyet rajta kívül csak egy gyártónak sikerült eddig
Az Intel olyan nagy teljesítményű szuperszámítógépet épített, amilyet rajta kívül csak egy gyártónak sikerült eddig
Az Aurora a világ második exaflopos szuperszámítógépe, de a Frontiert nem sikerült megszorongatnia.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!