Hogyan törölhetünk egyszerre hatalmas mennyiségű levelet a Gmailben

2021 / 09 / 08 / Bobák Áron
Hogyan törölhetünk egyszerre hatalmas mennyiségű levelet a Gmailben
A Google 15 GB tárhelyet biztosít ingyenesen minden fiókhoz, ami elég gyorsan be tud telni, ha nagyobb fájlokat tárolunk a Drive-ban vagy a fotóinkat automatikusan szinkronizáljuk a Google Fotók alkalmazásban, de a tárhely feléléséhez adott esetben az is elég lehet, ha évek óta nem töröltük az e-mailjeinket a Gmailes postaládánkból.

Utóbbi valószínűleg a leghatékonyabb módszer arra, hogy helyet szabadítsunk fel a fiókunkban, mert bár egy átlagos e-mail mérete legfeljebb néhány száz kilobájt, tízezres nagyságrendben már gigabájtokat is tudnak foglalni, pláne, ha még képet vagy videót tartalmazó mellékletekkel is el vannak látva.

A fölösleges levelek törlése elsőre borzasztóan időigényes feladatnak tűnik, hiszen a Gmail egy oldalon mindössze száz levelet jelenít meg. Ezeket kijelölhetjük egyszerre is a levelek felett található kis doboz bepipálásával, a dobozka melletti nyílra kattintva pedig arra is lehetőségünk nyílik, hogy csak az olvasott, olvasatlan vagy csillagozott leveleket jelöljük ki. Ha végleg megszabadulnánk minden levelünktől, akkor elég, ha bepipáljuk a dobozt, aztán rákattintunk a megjelenő "Az összes beszélgetés kijelölése" feliratra, de még ekkor is csak az Elsődleges mappában található leveleket fogjuk tudni törölni, a Közösségi és Promóciók mappába kerülőket nem.

Létezik viszont egyszerű megoldás a leveleink szortírozására, amihez nem kell mást tennünk, mint hogy

  • a Gmail keresősorába ("Keresés a levelek között" felirat) beírjuk, hogy "label:all mail".
  • A Gmail ekkor meg fogja jeleníteni az összes, vagyis a Közösségi és a Promóciók mappába érkező levelünket is.
  • Ezzel együtt a leveleink felett megjelennek különböző ikonok is, amikkel személyre szabhatjuk a keresést, például kiválaszthatjuk, hogy csak az olvasatlan vagy a melléklettel is rendelkező levelek jelenjenek meg, megadhatunk egy konkrét időtartományt, a "Speciális keresés" fülre kattintva pedig ennél sokkal részletesebben is leszűkíthetjük a törölni kívánt levelek körét.
  • Ha beállítottuk, hogy pontosan mit szeretnénk törölni, a levelek feletti kis fenti négyzetet bepipálva jelöljük ki az összes levelet.
  • Ekkor még csak az egy oldalon megjelenő száz darab levél lesz kijelölve, viszont ha rákattintunk a kijelölt levelek felett megjelenő "Jelöld ki az összes beszélgetést, amely megfelel ennek a keresésnek" sorra, akkor máris az összes levelet kijelöltük.

Nincs más dolgunk, mint hogy a törlés ikonra kattintsunk (kis szemetes ikon a levelek felett), ezzel viszont még nem teljesen végeztük el a feladatot. A Gmail a törölt leveleket 30 napig tárolja a Kuka mappában, így ahhoz, hogy valóban felszabadítsuk a szükséges tárhelyet, be kell lépnünk a Kukába, majd ott a "Kuka ürítése most" feliratra kattintva ténylegesen törölni a leveleinket.

(Borítókép: Thiago Prudencio/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

További cikkek a témában:

Melyik a legjobb megoldás a telefonnal készített fotóink tárolására? A Google néhány napja jelentette be, hogy 2021. június elsejétől nem ad többé ingyenes korlátlan tárhelyet a Google Fotókhoz, így ha 15 GB-nál több tárhelyre lenne szükségünk, eldönthetjük, hogy fizetünk, vagy pedig más megoldás után nézünk.

Ezzel a módszerrel pillanatok alatt gyorsabbá teheted a telefonodat A legtöbben tisztában vannak vele, hogy a böngésző gyorsítótárát időről-időre érdemes törölni a számítógép optimális működése érdekében, azonban a telefonunk esetében hajlamosak vagyunk megfeledkezni erről a szabályról.

Hogyan zárjuk le a telefonunkat, hogy mások ne férhessenek hozzá? A biometrikus azonosítás rendkívüli módon kényelmessé teszi a telefonok használatát, ugyanakkor ennek is megvannak a maga hátrányai: míg egy jelszó ideális esetben kizárólag a fejünkben létezik, az ujjlenyomatunkhoz már sokkal könnyebb hozzáférni, az arcazonosításhoz pedig az is elég, ha valaki elénk tartja a telefonunkat.


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
A Rolls-Royce bemutatta a miniatűr atomreaktor prototípusát, amivel a jövőben akár egy holdbázist is üzemeltethetnek
A 3x1 méteres Space-Micro Reactort a múlt héten megrendezett UK Space Conference-en mutatták be a nyilvánosságnak, és a tervek szerint nagyjából 2030-ra készülhet el a végleges változata.
Kína valódi
Kína valódi "láthatatlanná tévő köpönyeget" fejlesztett állítólag
Olyan, mint a Harry Potterben, már ha igaz. A láthatatlanná tévő technológia viszont ennek köszönhetően nagy pillanatokat él meg, mivel egy kanadai cég is hasonló terméket fejlesztett. Csak győzze az ember szétszálazni, hogy éppen ki és miért akar láthatatlan lenni!
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.