Holdjárót és spektrométert küldene egy magyar cég a Holdra, csak nem olyan könnyű eljutni oda

2024 / 02 / 11 / Raketa.hu
Holdjárót és spektrométert küldene egy magyar cég a Holdra, csak nem olyan könnyű eljutni oda
A Rakéta szerzői rendszeres vendégei a radiocafé 98.0 Kávézó a világ végén című műsorának. Az első februári adás középpontjában az űrkutatásban rejlő lehetőségek, illetve a magyarok lehetséges szerepei álltak, de az Apple Vision Próról is beszélgetett a két műsorvezető, McMenemy Márk és Marvin, kollegánkkal, Pőcze Balázzsal.

A Rakétán többször beszámoltunk az Apple legújabb, szándékaik szerint a "térbeli számítástechnika" korszakát megnyitó VR-szemüvegéről, a Vision Próról. Azt már korábban is tudtuk, hogy akadnak gondok a forradalminak szánt kütyüvel, de most Márk, Marvin és Balázs részletesen megbeszélték, hogy miért tartanak a Vision Prótól az első tesztek alapján.

Az adás második felében az űrkutatásban rejlő lehetőségekről, a holdi expedíciók céljáról beszélgettek a műsorvezetők Dr. Pacher Tibor fizikussal, a Puli Space Technologies alapítójával. A Puli egy olcsó, könnyű, egyedülálló mobilitási képességekkel rendelkező holdjáró, valamint egy neutron spektrométer fejlesztésén dolgozik a holdi vízjég-erőforrások felfedezéséhez, illetve holdfelszíni hasznosításához. Dr. Pacher Tibor erről is beszélt, ahogyan arról is, hogy hogyan lehetséges, hogy a hatvanas években már úgy járt az emberiség a Holdra, mint a Balatonra, most mégsem sikerül egyik nemzetnek sem embert küldeni égi kísérőnk felszínére.

(Borítókép: Neven Krcmarek/Unsplash/Rakéta.hu)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Tizenhat év után újra járt egy lebénult nő és gondolatok útján írtak üzenetet Emmanuel Macronnak egy globális csúcstalálkozón
Tizenhat év után újra járt egy lebénult nő és gondolatok útján írtak üzenetet Emmanuel Macronnak egy globális csúcstalálkozón
Fegyveres robotkutyák és deepfake-eket kreáló programok helyett a mesterséges intelligencia pozitív oldalát láthattuk egy nemzetközi rendezvényen.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.