Már egészen valósághű módon sugározhatjuk magunkat bárhová hologram formájában

2023 / 01 / 05 / Bobák Zsófia
Már egészen valósághű módon sugározhatjuk magunkat bárhová hologram formájában
A Proto Epic a jövő kommunikációs megoldásának készül, sokkal valósághűbb élményt nyújtva egy egyszerű videochatnél.

A Proto (korábban Portl) többféle holografikus eszközt is piacra dobott az elmúlt időkben, köztük a kisebb méretű, asztali Proto M-et, ami körülbelül 31*74*22 centiméteres nagyságával könnyedén elfér bárki otthonában és lehetővé teszi a háromdimenziósnak ható holografikus közvetítést, valamint a Proto Epicet, ami már egy jóval nagyobb, és ennek köszönhetően életnagyságú, egész testes megjelenítésre lehetőséget adó berendezés.

A hologram az Epic fülkében olyan benyomást kelt, mintha a megjelenített személy valóban a kabinban tartózkodna

és ezzel a hagyományos, például videochaten történő megbeszéléseknél sokkal érzékletesebb, közelebbi interakciók megvalósítására alkalmas.

Mivel a fülke 137*222*73,5 centiméter nagyságú, 191 kilogrammot nyom és az ára körülbelül 24 millió forint, ezért nem valószínű, hogy hamarosan feltűnik majd az emberek otthonaiban és lecseréli a képernyőn át (vagy akár személyesen) történő eszmecseréket, de a Proto M változat 6900 dolláros (2,5 millió forint) árával érdekes lehetőséget nyújthat azoknak, akik valami újjal kísérleteznének és megengedhetik maguknak ezt a speciális technológiát. A Proto az Epicet elsősorban nem is annyira hétköznapi használatra szánja, hanem cégek számára virtuális házigazdák, influenszerek megjelenítésére, zenei vagy más jellegű rendezvények színesebbé tételére, orvosi alkalmazásokra vagy akár oktatási célokra. A berendezés első felhasználói között megtalálható például a Közép-Floridai Egyetem is, ahol a Dr Hologram program keretében a hologramfülkében megjelenített akár előre rögzített, akár valós idejű szituációk elemzésével gyakorolják a hallgatók az orvoslás tudományát.

A Proto Epickel és M-mel történő megjelenítés mesterséges intelligencia segítségével jön létre és a magas minőséget a megfelelő felbontású kamerák használata biztosíthatja, a cég ehhez a 4K felbontású, 30fps eszközöket ajánlja, emellett az internetkapcsolat tekintetében a legalább 25 Mbps-os le-és feltöltési sebességet. A hologrameszközök bírják a nagy igénybevételt is, vagyis a nap huszonnégy órájában is működhetnek, de a Proto ajánlása szerint állandó használat mellett érdemes 2-3 naponta újraindítani a készülékeket. A Proto M a leginnovatívabb technológiai újdonságokat bemutató CES-en idén már másodszorra nyerte el az innovációs díj kitüntetettje címet digitális egészségügy kategóriában.

(Fotó: Proto)

Az űrutazás új formája: a holoportáció Bár az űrutazás még mindig csak kevesek kiváltsága, a modern technológia segítségével hamarosan talán lehetséges lesz, hogy valaki úgy is ellátogathasson a Nemzetközi Űrállomásra vagy akár a Marsra, hogy eközben a lakásából sem kell kitennie a lábát.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Vészesen közeleg a Q-nap, amikor minden rendszer feltörhetővé válik
Vészesen közeleg a Q-nap, amikor minden rendszer feltörhetővé válik
A Q-nap az az időpont, amikor a kvantumszámítógépek képesek lesznek feltörni a ma használt titkosítási módszereket. Ez pedig akár már jövőre is bekövetkezhet.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.