Egy német hörcsög sikeresebben kereskedik a kriptotőzsdén, mint Warren Buffet

2021 / 09 / 28 / Bobák Zsófia
Egy német hörcsög sikeresebben kereskedik a kriptotőzsdén, mint Warren Buffet
Mr Goxx június óta befektetési döntéseit teljesen véletlenszerűen és emberi segítség nélkül hozza meg, de a stratégia egyelőre bejött az állatnak.

A Mr Goxx névre hallgató hörcsög munkanapja akkor kezdődik, mikor a tulajdonosa beengedi a személyre szabott, miniatűr irodájába, ahol a tőzsdeügyletekhez szükséges minden fontos kellék megtalálható, a mókuskereket és a kis íróasztalt is beleértve. Mikor Goxx úr megérkezik, megkezdődik a Twitch platformon zajló közvetítés, amelyet a gazdája indít, a hörcsög pedig munkához lát: a kerék forgatásával választja ki a több mint harminc felé kriptovaluta közül, hogy melyikkel akar kereskedni, a mellette elhelyezett két alagút egyikén átszaladva pedig azt jelzi, hogy venne, a másikon át azt, hogy eladna a választott kriptóból.

A hörcsög június óta folytatja tevékenységét és a kezdeti nehézségek ellenére, amikor még sokat veszített a rossz döntésekkel, később talpra állt és immár a portfóliója jobban áll, mint sok tapasztalt befektetőé, például Warren Buffet cége is elmarad mögötte a Protos beszámolója szerint. Bár amennyiben a nyereségei nagyságát nézzük, akkor nem áll az élen, mivel Goxx egy alkalommal csak behatárolt mennyiségű, mindössze 20 eurós vételeket eszközölhet. Ezzel együtt is sikerült szeptember közepére több mint 500 eurós összegre feltornáznia az eredeti 326 eurós kezdőtőkét, vagyis a teljesen randomizált döntési folyamat arányaiban kifizetődőbbnek bizonyult, mint sok más alaposan átgondolt stratégia.

Mr Goxx gazdája és annak üzlettársa azonban figyelmeztetnek mindenkit az állat munkájáról beszámoló Twitter és Twitch oldalakon, hogy az egész csak szórakozás és játék, véletlenül se gondolja senki, hogy a véletlen sikerek miatt érdemes hasonló módon kockáztatni a saját, esetleg Goxx-énál sokkal nagyobb tartalékait. A Goxx Capital két német ötletgazdája a BBC-nek adott interjúja szerint azért indította útjára a közvetítéseket, mivel azt látták a környezetükben, hogy a generációjuk tagjai nem igazán tudnak félretenni a pénzükből és stabil tartalékokat kiépíteni úgy, hogy közben magas albérleti díjakat kell minden hónapban fizetniük, ezért sokan a kriptovaluták vásárlásába menekülnek végső reményeként, hátha a későbbiekben nyereség keletkezik az ügyletből. A befektetésekhez azonban kevesen értenek igazán, ezért felmerült bennük a kérdés:

vajon egy hörcsög jobb döntéseket tudna hozni, mint az emberek?

Az állat persze nem hoz valójában döntéseket, de a keletkezett profitból ő is részesül, sőt, tulajdonképpen csak ő, mivel egyelőre a nyereség még annyira sem volt elég, hogy a high-tech miniatűr iroda árát behozza. A projekt viszont pozitívabb mérleget zárt egy másik szempontból: a Goxx Capital indulása óta sokkal többen érdeklődnek a kriptovaluták működéséről a hörcsög gazdájánál, erre pedig korábban nem volt példa.

Mr Goxx karrierje pedig tovább folytatódik és lehetséges, hogy a jövőben akár nagyobb összegeket is rendelkezésére bocsátanak, a remények szerint pedig elkerüli majd a nevéhez ötletet adó japán kriptotőzsde, az Mt Gox sorsát, amely, annak ellenére, hogy egy időben a legnagyobb forgalmat lebonyolító, leghíresebb bitcointőzsde volt, négy év működés után kénytelen volt csődöt jelenteni és bezárni kapuit a felmerülő nehézségek és biztonsági problémák miatt.

(Fotó: Mr Goxx/YouTube)

További cikkek a témában:

Hörcsögök melegítésére használták a világ első mikróit Egyik-másik rágcsálót egymás után tízszer is lefagyasztották, majd kiolvasztották.
A kutya, aki azzal lett híres, hogy életfogytiglani börtönre ítélték Pep the Blacket végül a New York Times tisztázta a vádak alól, és egyesek szerint örökre megváltoztatta az amerikai büntetés-végrehajtási rendszert.
A legújabb foglalkozás: kriptotárcajelszó-helyreállító Egy apa-fia páros ilyen vállalkozást indított, és volt, hogy több mint hetvenmillió forintnyi, elveszettnek hitt pénzt szerzett vissza a tulajdonosának.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Már készül a jövő “kvantuminternete”, amelynek kulcsa a kvantumdob
Már készül a jövő “kvantuminternete”, amelynek kulcsa a kvantumdob
A Koppenhágai Egyetem Niels Bohr Intézete már a jövő világhálójának, a “kvantuminternetnek” a legszükségesebb összetevőjén dolgozik.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.